Arbitri koji sude bh. elitu primaju paušal. Glavni sudija dobija 650 KM, pomoćni sudija 500 KM, a četvrti sudija 300 KM.

Irfan Peljto, Haris Kaljanac i Luka Bilbija sudije su koje posjeduju FIFA značku za 2021. godinu.

VEZANI TEKST - Irfan Peljto u Ligi prvaka sudi velikanu
 

Irfan Peljto stigao je u ovoj sezoni do evropske sudijske kreme, odnosno vođenja utakmica Lige prvaka. U Premijer ligi BiH u prvih 19 kola delegiran je sedam puta, što znači da je "preskočio", odnosno "da se hladio" 12 kola. Od suđenja u našoj državi ove jeseni zaradio je 4.550 KM.

Luka Bilbija delegiran je 11 puta. Na šest mečeva bio je glavni, a na pet četvrti sudija. Inkasirao je 5.400 KM.

Haris Kaljanac je povjerenje da vodi meč dobio samo dva puta, a pet puta našao se u ulozi četvrtog sudije.

Na FIFA listu za 2022. godinu, a na prijedlog Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine pored Peljte, uvršteni su Miloš Gigović i Antoni Bandić.

VEZANI TEKST - FSBiH "pripazio" dvojicu kontroverznih sudija: Bandiću i Gigoviću FIFA značke
 

Miloš Gigović preskočio je samo jedno kolo ove jeseni. Na sedam utakmica bio je glavni arbitar, a na preostalih 11 obnašao je funkciju četvrtog sudije. Kao rekorder po broju delegiranja inkasirao je i najviše novca - 7.850 KM.

Antoni Bandić delegiran je 10 puta, od čega je osam puta vodio meč, a dva puta bio četvrti sudija. Od suđenja je u prvih 19 kola inkasirao 5.800 KM.

Ermin Sivac povjerenje Komiteta za sudije i suđenje FSBiH dobio je 14 puta. Sedam puta dijelio je pravdu, sedam puta bio je četvrti sudija. Na konto je dobio 6.650 KM.

Od ukupno 12 delegiranja Mateo Musa bio je glavni sudija sedam puta, a pet puta je bio četvrti arbitar. Zaradio je 6.050 KM.

Frano Jelić delegiran je ukupno 10 puta, na pet mečeva bio je glavni, a na pet četvrti sudija, baš kao Admir Musić i Sabrija Topalović, kome je nakon utakmice Velež - Borac u tunelu kod Jablanice zapaljen automobil. Izvršni odbor FSBiH velikodušno mu je nadoknadio štetu.

VEZANI TEKST - FSBiH počastio sudiju Sabriju Topalovića sa 13.900 KM da sebi kupi novi automobil

 

I novajlija Admir Kazlagić delegiran je 10 puta, ali je šest puta vodio susret i četiri puta bio četvrti arbitar.

Elvis Mujić imao je devet delegiranja, šest puta je bio glavni sudija, tri puta četvrti.

Dragan Petrović imao je 12 delegiranja. Pet puta je vodio meč, a sedam puta bio u ulozi četvrtog sudije. Iskusni Zoran Grbić na spisku se našao 13 puta, šest puta vodio je meč, a sedam puta obnašao ulogu četvrtog sudije. Zaradio je 6.000 KM.

Četiri meča vodio je Danijel Bojo, a sedam puta je bio četvrti arbitar. Inkasirao je 4.700 KM.

VEZANI TEKST - Novi skandal: Krši li FSBiH zbog Radike i Dražena Marića propise, šta kaže Elmir Pilav?
 

Dražen Marić, sin delegata Radike Marića, delegiran je osam puta. Dva puta bio je glavni, a šest puta pomoćni sudija.

Jedanaest puta delegiran je sarajevski arbitar Admir Šehovć, a pet puta bio je u ulozi glavnog arbitra. Naplatio je 5.050 KM. Adis Mulahasanović "pozive" je dobijao devet puta, od čega je pet puta bio glavni sudija meča. Četiri meča vodio je i Benjamin Deljković, koji je na A listi od ove sezone, a pet puta bio je u ulozi četvrtog arbitra.

Novajlija Josip Martinović imao je ukupno 10 delegiranja, sedam puta je bio četvrti, a tri puta glavni sudija. Velimir Drinić, također novajlija na A listi tri puta je bio glavni, a četiri puta četvrti sudija.

Na njmanje utakmica delegiran je Aleksandar Njegomirović, samo šest - četiri puta glavni i dva puta četvrti. Zaradio je 3.200 KM.

Sudije po broju delegiranja u prvih 19 kola

Miloš Gigović (18), Ermin Sivac (14), Zoran Grbić (13), Dragan Petrović (12), Mateo Musa (12), Admir Šehović (11), Luka Bilbija (11), Danijel Bojo (11), Antoni Bandić (10), Frano Jelić (10), Admir Musić (10), Sabrija Topalović (10), Admir Kazlagić (10), Josip Martinović (10), Elvis Mujić (devet), Adis Mulahasanović (devet), Benjamin Deljković (devet), Velimir Drinić (sedam), Dražen Marić (osam), Irfan Peljto (sedam), Haris Kaljanac (sedam) i Aleksandar Njegomirović (šest).