Skandal

Gerard Depardieu negira navode o silovanju

Objavljeno: 31.08.2018. u 09:35

Francuski glumac Gerard Depardieu negirao je optužbe o silovanju iznesene protiv njega, izjavio je njegov advokat Herve Temime

FOTO: EPA

Francuski emiter programa FranceInfo javio je da je 22-godišnja francuska glumica podnijela prijavu policiji protiv Depardieua.

Pravosudni izvor potvrdio je za dpa da policija provodi preliminarnu istragu optužbi o silovanju i seksualnom zlostavljanju, što su standardne mjere nakon podnošenja prijave.

- Depardieu je "zapanjen podnošenjem prijave i kategorički negira svako seksualno zlostavljanje, svako silovanje, svako krivično djelo" - izjavio je Temime za emitera programa BFMTV.

Šezdesetdevetogodišni glumac stekao je slavu u 1970-im i ranim 1980-im godinama s ulogama poput one u filmu Francoisa Truffauta "Le dernier metro" (1980).

On je dobio nagradu Cezar za glavnu ulogu u tom filmu i ponovo za ulogu u filmu "Cyrano de Bergerac" Jean-Paula Rappeneaua iz 1990.

On je najpoznatiji izvan Francuske po ulozi Obelixa u četiri filma snimljena po stripovima o Asterixu i Obelixu autora Goscinnyja i Uderza.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije