open-navfaktor-logo
search
Po 60.000 KM
Gdje je novac: FSBiH još nije isplatio obećani novac klubovima
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine prije tačno dva mjeseca kroz UEFA-in fond Hat-trick dobio je više od osam miliona KM (blizu 4,3 miliona eura) pomoći za borbu protiv koronavirusa.
07.07.2020. u 15:08
get url
text

Nedugo zatim čelnici naše kuće fudbala predstavili su plan kako će taj novac biti potrošen, a veliki dio novca je planiran za pomoć premijerligašima (klubovi iz muške i ženske Premijer lige i futsal prvoligaši).

Kako je svojevremeno saopćeno na videokonferenciji FSBiH, svi timovi iz muške Premijer lige BiH koji osiguraju opstanak u društvu najboljih trebali bi dobiti po 60.000 KM, a oni koji presele u niži rang po 30.000 maraka. Pomoć je također planirana i za ženske i futsal timove - navodno.

Kako piše SCsport, dosad nijedan klub kojem je obećana ova finansijska injekcija od Fudbalskog saveza BiH nije dobio nijedne marke, a kamoli 60.000 KM.

Vrijeme prolazi, klubovi su u sve težoj situaciji pred početak nove sezone i svaki fening im dobro dođe, pogotovo zbog troškova koji uključuju testiranje igrača i stručnog štaba, ali u FSBiH očito ne žure. Njima plaće ne kasne, pa možda i zaborave na potrebe drugih, piše SCsport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.