open-navfaktor-logo
search
Velež potvrdio
Gdje je "nestalo" nekoliko centimetara: Odgođeno postavljanje travnjaka na stadionu Rođeni
Fudbalski klub Velež jučer je najavio da će danas početi postavljanje novog travnjaka na terenu stadiona Rođeni, ali od toga nema ništa.
09.09.2022. u 16:25
get url
text

Potvrdio je to mostarski klub na svojoj zvaničnoj stranici, uz objašnjenje da nedostaje nekoliko centimetara travnate podloge.

- Iako je travnata podloga namijenjena za stadion Rođeni na putu za Mostar, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je, uz konsultacije sa nadzornim organom izvođača radova, donio odluku da se privremeno obustavi postavljanje podloge na stadionu Rođeni.

VEZANI TEKST - FK Velež: Sutra počinje postavljanje travnjaka na stadionu Rođeni

Naime, nadzorni organ, uvidom u stanje travnate podloge ustanovio je da njen hranjivi dio, a koji se nalazi ispod hibrida i koji bi trebao biti u visini od 25 cm, nije odgovarajuće visine odnosno visok je 18-21 cm.

FSBiH je stoga naložio izvođaču radova da se hranjivi dio travnate podloge dopuni tako da dostigne potrebnu visinu. Tek nakon toga smatrat će se da su ostvareni svi neophodni preduvjeti za nastavak radova.

O svim narednim aktivnostima vezanim za postavljanje novog travnatog terena na stadionu Rođeni javnost će biti blagovremeno obavještena - saopćeno je iz FK Velež.

Radovi na stadionu u Mostaru počeli su 13. juna, a nekoliko rokova za njihov završetak već je probijeno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.