open-navfaktor-logo
search
Milik "prelomio"
Gazzetta dello Sport: Danas odluka hoće li Džeko postati Juventusova "devetka"
Andrea Pirlo, trener Juventusa, što prje želi napadača, a vrlo brzo, već danas će, konačno, moći dobiti odgovor hoće li "devetka" Stare dame biti Edin Džeko.
17.09.2020. u 08:40
get url
text

Tako bar tvrdi ugledno Gazzetta. Dijamant je od samog starta priče bio prvi izbor novog trenera italijanskog prvaka, a ništa protiv transfera u Torino nema ni naš golgeter.

I klubovi su postigli sporazum, koji žele da se posao završi što prije, a pitate se zašto Džeko još nije potpisao za Juventus? Glavni "problem" je Arkadiusz Milik, odnosno njegova "principijalnost" (u vrijeme dok je Sarri vodio Juve imao je usmeni dogovor sa tadašnjim trenerom da će ga dovesti u Juve, pa je sada ljut zbog toga što Pirlo želi Džeku).

Milik je prvobitno odbio ponudu od pet miliona eura po sezoni i ugovor na pet godina. Jučer, u ranim poslijepodnevnim satima, David Piantak, njegov agent, sletio je u Rim.

- Nakon nekoliko sati razgovora sa napadačem, čini se da je on postao pomirljiviji, pogotovo nakon sastanka koji je njegov menadžer imao u Napoliju (ovaj klub više ne računa na Milikove usluge i mogao bi narednu sezonu provesti na tribinama, ako ne prihvati ponudu Rome) - piše Gazzetta.

Isti izvor je najavio da je za danas zakazan sastanak u Rimu na kojem je će biti delegacija poljskog napadača i čelnici Rome, kako bi se utanačili detalji, poslije kojih bi MIlik trebao reći DA i tako Džeku poslati u Juventus.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.