- Ako pogledamo stanje kako se odvijalo od prvog kola do ovog, mislim da ne kaskamo puno i da ćemo do kraja prvenstva biti stabilniji nego prošle sezone. Na muci se poznaju junaci. Ja sam neko ko kad je najteže neće tek tako otići sa ovog mjesta i napustiti ekipu. Dolazi nam ekipa Leotara, mi smo prvi susret protiv njih uzeli vrijedan bod.

Ekipa Leotara ima sigurno čvrst kadar i imaju dobrog šefa stručnog štaba, no sutrašnja utakmica trebala bi da ode na našu stranu zato što smo se dobro spremili i imamo vrhunsku atmosferu u svlačionici - istakao je Adnan Jahić, šef stručnog štaba FK Sloboda.

Konferenciji za medije su prisustvovali i fudbaleri Stojan Vranješ, Emir Jusić i Said Husejinović. Istakli su kako su tokom sedmice dobro trenirali i da je u sutrašnjem susretu protiv Leotara cilj pobjeda.

- Radili smo ovih dana analizu i znamo odakle nam prijeti najveća opasnost. Osim Maksimovića mi smo kompletni i spremni dočekujemo sutrašnji meč. Nakon dugo vremena vraćamo se pred domaću publiku. Ovim putem ih pozivam, nama će biti mali pritisak, ali i obaveza da ih sutra obradujemo. Naravno, želim pozvati sve navijače i simpatizere da dođu i da zajedno proslavimo pobjedu - istakao je Emir Jusić.

Isto je učinio i Stojan Vranješ, koji ističe kako se ekipe dobro poznaju, ali da on i njegovi saigrači sutra jurišaju na pobjedu. 

- Pozvao bih navijače da u što većem broju dođu sutra da nas podrže i nadam se da ćemo poslije utakmice zajedno slaviti. Cilj je jasan, a to je pobjeda na novom terenu stadiona Tušanj - naglasio je Said Husejinović.

Utakmicu Sloboda - Leotar igra se u subotu od 15 sati, a sudit će Irfan Peljto.