open-navfaktor-logo
search
Odbijen za Mostar
FSBiH se konačno probudio: "Crveni" za Miloša Gigovića!
Miloš Gigović, fudbalski sudija iz Bosanske Gradiške, neće dijeliti pravdu u derbiju Hercegovine između Zrinjskog i Širokog Brijega koji bi trebao biti odigran 4. novembra.
16.10.2020. u 12:54
get url
text

VEZANI TEKST - Sudija Miloš Gigović, koji je "pogurao" Borac protiv Veleža, ipak će biti kažnjen

On je prvobitno delegiran za duel 8. kola Premijer lige BiH, koji se trebao igrati 20. septembra, ali je odgođen zbog nastupa Zrinjskog u trećem kolu kvalifikacija za Evropsku ligu.

U međuvremenu, Gigović je uzburkao fudbalske strasti u našoj zemlji, nakon što je sramotno odsudio utakmicu 10. kola između Borca i Veleža, u kojoj je po ocjenama sudijskih stručnjaka, ali i objektivne sportske javnosti, tendenciozno "svirao" u korist Banjalučana.

Zbog toga je dobio ocjena koja nije prolazna, a samim time FSBiH mu je pokazao crveni karton (u ovom slučaju crveni "krugić" sa naglaskom da je odbijen za meč na stadionu Pod Bijelim brijegom).

To znači da je Gigović skinut sa utakmice Zrinjski - Široki Brijeg, ali još mu nije izrečena konačna kazna, odnosno iz Saveza još nisu obznanili koliko utakmice će biti na "hlađenju".

FSBiH je jučer u Comet sistemu objavio termin hercegovačkog derbija, ali je sve do jutros pisalo da će utakmicu suditi Gigović.

S obzirom na to da je Komitet za sudije i suđenje FSBiH održan u utorak i da je tada kažnjen, očito da su u Odjelu za takmičenje "spavali", te da su se tek jutros probudili iz jesenjeg sna. A zima tek dolazi... Kakav će im tek biti zimski san?

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.