open-navfaktor-logo
search
Disciplinska komisija
FSBiH kaznio Želju i Edisa Mulalića
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj 20. septembra 2022. godine kaznila je premijerligaške klubove zbog raznih prekršaja.
14.10.2022. u 13:04
get url
text

VEZANI TEKST - Mulalić se raspravljao sa novinarom: Čujem da je tri metra ofsajd bio, sudija ne da crveni... I ko je na kraju glupan?
 

Kažnjen je i trener Edis Mulalić. On će zbog kršenja kodeksa ponašanja nakon prvenstvene utakmice 10. kola protiv Slobode u kasu FSBiH uplatiti 500 KM, objavljeno je danas u Službenom glasniku FSBiH.

Mulalića je prijavio Komitet za sudije i suđenje FSBiH pa je očito trener Želje platio ceh zbog komentarisanja suđenja nakon dvoboja u Banovićima.

FK Željezničar kažnjen je sa 5.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na stadionu Grbavica tokom utakmice protiv Sloge Doboj odigrane 18. septembra.

Zbog slabe organizacije utakmice protiv Sarajeva i upotrebe pirotehnike kažnjen je i Velež sa 2.000 KM, a Sloboda će zbog slabe organizacije duela sa Zrinjskim uplatiti 1.000 KM, kao i Zrinjski zbog pirotehnike na utakmici s Posušjem na Mokrom docu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.