open-navfaktor-logo
search
Rumuni pišu
Fraktura zgloba i(li) fibule: Elvir Koljić vrištao od bolova, doktori rezali kopačku, koliko će pauzirati?
Elvir Koljić ozbiljnije je povrijeđen u večerašnjem meču 6. kola šampionata Rumunije i sljedi mu duža pauza, tvrde rumunski mediji.
02.10.2020. u 21:21
get url
text

VEZANI TEKST - Stravična povreda: Elvira Koljića odvezla Hitna pomoć 

Njegova Craiova ugostila je Poli Iasi, a Koljić je u 34. minuti doiživio stravičnu povredu desne noge.

Kako piše Digi sport naš golgeter je zadobio frakturu zgloba desne noge (u tom slučaju slijedi višemjesečna pauza). Fanatik, sdruge strane, piše da je u pitanju prijelom pokoljenične kosti i da bi pauza mogla biti znatno kraća...

- Doktor je morao rezati kopačku kako bi pružio prvu pomoć Koljiću. Igrač je kolima Hitne pomoći odmah prevezen u bolnicu. Sumnja se na prijelom fibule (lista kost potkoljenice, op.a), što znači da bi napadač van terena bio dva, do tri mjeseca - piše Fanatik.

Koljić zaista nema sreće sa povredama, jer mu je ovo četvrta u posljednje dvije godine, a treća od dolaska u rumunski klub, čiji je član od augusta 2018. godine.

Do sada je za Craiovu odigrao 44 utakmice u svim takmičenjima i postigao 25 golova, uz sedam asistencija.

Ove sezone je sjajno otvorio sezonu i sa šest golova u pet mečeva bio je prvi strijelac lige. Bio je na pragu transfera karijere u Dynamo Kyev, koji je rumunskom klubu trebao platiti obeštećenje od 10 miliona eura.

Bio je u ozbiljnim planovima selektora Duška Bajevića za mečeve baraža (Sjeverna Irska) i Lige nacija (Holandija i Poljska), ali stručni štab neće moći računati na njegove usluge.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.