Kako navode iz te stranke, koliko je značajna bila odluka Vlade Kantona Sarajevo da poveća mjesečni iznos naknada za sve porodilje na 1.000 KM govore i podaci o prvim pregledima trudnica u ovom Kantonu.

- Prema podacima Zavoda za žene materinstvo Kantona Sarajevo od januara do juna zabilježeno je 3.516 prvih pregleda trudnica, dok su za isti period prošle godine na prvi pregled došle 3.173 trudnice - kazao je predsjednik Naše stranke Edin Forto, saopćeno je iz NS-a.

Nije prošlo dugo, a uslijedila je reakcija koalicionih partnera Naše stranke iz Naroda i pravde, u liku Nihada Kestendžića, kandidata NiP-a za Parlament FBiH na Općim izborima 2018.

- Dva projekta sa kojim premijer Forto nije imao dodirnih tačaka. Niti su njegove, niti su Naše Stranke. Prvi isključivo predizborno obećanje NiP-a, na kojem je radio isključivo NiP. Drugi projekat OO NiP Stari Grad. Ne postoji druga riječ za opis osim bezobrazluk i drskost - naveo je Kestendžić na Twitteru.


Kestendžić je zatim pitao Našu stranku "je li ovo korektan odnos prema koalicionim partnerima".

- Siguran sam da imate brojne važne projekte koje su vaši kadrovi pokrenuli, od Kantona do Općine Centar. Zar ne? Nije vas stid ovakvu stvar objaviti? - napisao je Kestendžić.