Ekonomska saradnja

Forto i Kovačević otputovali u Kinu: Nadaju se da će naći proizvođače trolejbusa

Objavljeno: 06.06.2019. u 13:42

Fokusirani smo na potencijalne investitore u tehnološki park, zanimaju nas proizvođači trolejbusa, kandidati za sestrinsku regiju, što bi našu saradnju učinilo bližom i kvalitetnijom, ističe premijer Forto

Delegacija Vlade Kantona Sarajevo predvođena premijerom Edinom Fortom otputovala je u Kinu gdje će učestvovati na trećem "China – CEEC Mayors Forumu", koji se održava od 6 do 8. juna u gradu Ningbo, regija Zheijiang, a potom i na radnom sastanku "CEEC Association of provincial Governors" koji se održava u pokrajini Liaoning od 10 do 13. juna.

Događaji, u kojima će učestvovati 30 delegacija, posvećeni su poslovnom umrežavanju 16 glavnih gradova zemalja centralne i istočne Evrope i NR Kine u oblasti ekonomije, turizma, "zelenih gradova", održivog razvoja i zapošljavanja.

- Naš cilj je poboljšanje ekonomske saradnje Kantona Sarajevo sa kineskim regijama. Fokusirani smo na potencijalne investitore u tehnološki park, zanimaju nas proizvođači trolejbusa, kandidati za sestrinsku regiju, što bi našu saradnju učinilo bližom i kvalitetnijom. Vjerujem da je saradnja s Kinom razvojna šansa za Kanton Sarajevo - kazao je premijer Forto.

Premijeru Forti i ministru finansija KS Amelu Kovačeviću poziv za učešće uputila je Kineska ambasada, a bit će počasni gosti na sastanku u Liaoningu, gdje će na plenarnoj sesiji govoriti o potencijalima i izazovima u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Vlade KS. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije