open-navfaktor-logo
search
Premijerov marketing
Forto češće u tramvaju i vozu nego revizori, popularno je ali....
Ostala je upamćena vožnja tadašnje Vlade "šestorke" na čelu sa premijerom Edinom Fortom gradskim autobusom do Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" na otvorenje EYOF-a u Sarajevu.
08.04.2022. u 14:49
get url
text

Danas se Forto s djecom iz vrtića vozio tramvajem, a 26. marta je napravio krug sa novim trolejbusom do Pionirske doline, ističući kako je to testna vožnja.

I u januaru se Forto vozio gradskim prijevozom, ali ovoga puta vozom sa ministrom Adnanom Štetom do Podlugova.

Prethodno su mediji fotografirali Fortu u tramvaju nakon što je napadnuta vozačica tramvaja.

- Vozačica tramvaja Mersida Buljubašić jučer je izbacila iz tramvaja džeparoše uz povike "Ne u mom tramvaju" što su naši sugrađani pozdravili dugim aplauzom. Hrabrost koju je pokazala Mersida je nešto što moramo cijeniti. Želio sam da čujem iz prve ruke kako radi, živi i sa čime se svakodnevno susreće. U obavezi smo da poboljšamo sigurnost u vozilima javnog prijevoza, kako građana tako i ljudi na radnom mjestu, koji su vrlo često izloženi rizicima – napisao je tada Forto.

Vozom do Pazarića Forto je išao u augustu 2021. godine.

I tako svako malo premijera Kantona Sarajevo vidimo u vozilima gradskog prijevoza i to ne bi bio problem, naprotiv bilo bi izuzetno pohvalno da čelnik Vlade ide na posao i sa posla gradskim prijevozom, ali redovnom linijom u vrijeme kada su autobusi, trolejbusi, tramvaji puni i prepuni, gdje vrebaju džeparoši i kada morate čekati prijevoz nadajući se da će doći. A neki građani nemaju ni tu privilegiju da za njihova naselja uopće ima autobusa i minibusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.