Sudija Radoje Pajović pokazao je na bijelu tačku u sudijskoj nadoknadi i to nakon minimalnog kontakta dvojice igrača. Domaćinu je pobjeda bila imperativ u borbi za opstanak, a Boljević je pogodio s bijele tačke za trijumf od 3:2. 

Povodom jučerašnjih dešavanja oglasila se Zeta, koje se također bori za opstanak. Fudbalski klub sa Trešnjice, prema pisanju tamošnjih medija, najavio je krivične prijave.

Povod je dosuđeni penal u sudijskoj nadoknadi direktnom konkurentu u borbi za opstanak, FK Podgorica.

Uz reagovanje FK Zeta crnogorskoj javnosti i predsjedniku FSCG Dejanu Savićeviću dostavlja snimak navodnog prekrašaja nad igračem Podgorice, zbog kojeg je sudija dosudio penal.

- FK Zeta, prvi prvak Crne Gore, obavještava javnost da će, zbog u najmanju ruku sumnjivih dešavanja na utakmici između Podgorice i Iskre, podnijeti krivičnu prijavu SDT-u, protiv sudije Radoje Pajovića i drugih N.N. lica koja su udružena u kriminalnoj organizaciji direktno utjecala na ishod pomenute utakmice sa ciljem da se Zeta po svaku cijenu eliminiše iz Prve lige.

Godinama unazad ukazivali smo da je CFL postala poligon za očigledne neregularnosti i namještaljke, kojima bi osim UEFA, trebalo da se pozabavi i SDT. Razloge potpunog rasula u FSCG ne treba posebno navoditi, a leže u činjenici da nelegitimni predsjednik FSCG, okružen šačicom poslušnika odobrava i u značajnoj mjeri koordinira haos u našem fudbalu.

Takav odnos Dejana Savićevića prema FK Zeta mogli bi razumjeti sa pozicije običnog građanina ili navijača nekog drugog kluba kome je Zeta takmičarski suprotstavljena. Ali Dejan Savićevioć nije običan navijač svih klubova koji igraju protiv Zete, već nelegitimni i protivzakonito nametnuti predsjednik FSCG, koji djelovanjem ne želi samo da uništi FK Zeta, već kroz rušenje našeg kluba urušava i onako trošni crnogorski fudbaI.

Ovo nije prvi, a neće biti ni posljednji put da javno saopćavamo naš stav o radu ili bolje reći neredu Dejana Savićevića.

Zato ga javno pozivamo da se odredi prema dešavanjima na utakmici između Podgorice i Iskre i kao nekadašnji proslavljeni fudbaler saopći da li je penal dosuđen u 93. minutu bio regularan!? Pošto Dejan Savićević kao nelegatimno postavljeni prvi čovjek FSCG svakodnevno u javnosti komentariše i fudbalska i estradne teme mogao bi i morao odvojiti pet minuta da se odredi prema dešavaniima na utakmici Podgorica - Iskra.

Nismo mogli vjerovati da ćemo u 21. vijeku sportsku pravdu morati da tražimo u SDT-u, zato što fudbalske institucije ne postoje, ili su privatizovane do nivoa iskrivljenosti i izopačenosti od čega najveću štetu trpi crnogorski fudbal.

Zbog navedenog, dok čekamo reakcije nadležnih, FK Zeta obavještava javnost da ozbiljno razmišlja da u posljednejm kolu u kojem bi trebalo da odigramo protiv Iskre, naši igrači uopšte na istrče na teren, jer postaje besmisleno ostvarivati pobjede na fudbalskom terenu, ako ih neko iz fudbalskih sjenki anulira kroz namještaljke i brutalnu neregularnost.

Kao mali primjer, uz ovo naše reagovanje crnogorskoj javnosti i Dejanu Savićeviću dostavlajmo i snimak navodnog prekrašaja nad igračem Podgorice, zbog kojeg je sudija Pajović dosudio penal (pogledajte OVDJE)! 

Sve regularno i pošteno, a Dejane? - zaključuje se u saopćenju FK Zeta.