Kao što je i obećano saopćenjem rukovodstva kluba objavljenog 28. januara 2022. godine, tim sa Grbavice je javno objavio podatke o namjeni utroška navedenih sredstava.

- Sredstva će biti utrošena na sljedeći način: Saniranje duga prema komercijalnoj banci po osnovu ugovora o lizingu za kupovinu LED displeja (24.595,91 KM); Izmirenje poreznih obaveza za mjesec januar 2022. godine (57.700,18 KM); Saniranje duga po osnovu obaveza kluba u postupku licenciranja kod FSBiH (137.703,91 KM) - saopćeno je sa Grbavice, uz dodatak:

- Kada je u pitanju proces saniranja duga po osnovu obaveza kluba u postupku licenciranja, do sada je, od ukupnog broja predmeta, rukovodstvo kluba pozitivno riješilo 60 posto. Aktivnosti u vezi s licenciranjem se intenzivno nastavljaju u narednom periodu.

Fudbalski klub Željezničar se još jednom zahvaljuje svim navijačima, simpatizerima i prijateljima kluba koji su pokrenuli akciju učlanjenja i izvršili uplatu članarine. Sredstva prikupljena ovom jedinstvenom akcijom su od iznimne važnosti za opstanak kluba i prevazilaženje jedne od najvećih kriza u historiji FK Željezničar.

Ovim putem pozivamo sve naše navijače, simpatizere i prijatelje da podrže drugu akciju navijača Fudbalskog kluba Željezničar, a to je kupovina 10.000 ulaznica za gradski derbi po jedinstvenoj cijeni od 20 KM.

O namjeni utroška tih sredstava FK Željezničar će blagovremeno obavijestiti svoje navijače i cjelokupnu javnost - poručili su iz Želje.