open-navfaktor-logo
search
Oglasili se s Grbavice
FK Željezničar: Ne želimo odgoditi derbi protiv Sarajeva
FK Željezničar ne slaže se s odlukom Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u vezi s odlaganjem utakmice Sarajevo - Željezničar, koja se u sklopu 18. kola Premijer lige trebala igrati na zeničkom stadionu Bilino polje.
01.11.2022. u 13:52
get url
text

- Slijedom pisanja nekolicine bh. medija o navodnoj odluci Takmičarske komisije FSBiH koja se odnosi na odgađanje utakmice između FK Sarajevo i FK Željezničar, rukovodstvo FK Željezničar izražava neslaganje sa ovakvim eventualnim scenarijem. FK Željezničar obavještava javnost da Klub nije tražio odgodu utakmice niti se slaže sa istom, te smatra da bi se eventualnom odgodom utakmice za proljeće dovela u pitanje regularnost prvenstva. Ovaj stav posebno baziramo na zvaničnim propozicijama takmičenja koje u članu 13 stav 2 vrlo jasno definišu da u slučaju odgode utakmice zbog pismenog zahtjeva nadležnog policijskog organa, "odlaganje utakmice može trajati najduže do deset dana u odnosu na rasporedom utvrđeni termin" - saopćeno je iz kluba.

VEZANI TEKST - Ništa od utakmica Velež - Zrinjski i Sarajevo - Željezničar ove jeseni!
 

- Također, vrlo bitna činjenica je i ta da FK Sarajevo, za razliku od FK Željezničar, na proljeće neće igrati utakmice Kupa Bosne i Hercegovine što naš Klub dovodi u otežavajući i nepovoljan položaj. Nekoliko je realnih opcija za odigravanje utakmice i pozivamo nadležne da se ispoštuje kalendar takmičenja koji su klubovi dobili na početku sezone. FK Željezničar se obratio FSBiH sa upitom u vezi s dolaskom gostujućih navijača na spomenuti derbi jer postoje svi preduvjeti da Sarajevo i Željezničar igraju pred punim tribinama i opravdaju epitet najveće utakmice u BiH. Podsjetimo, u maju ove godine organizovana je utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine na istom stadionu u istom gradu uz prisustvo obje navijačke grupe, te odigravanje utakmice niti u jednom momentu nije dovedeno u pitanje, navode iz Željezničara.

Takmičarska komisija FSBiH na današnjoj elektronskoj sjednici prolongirala je mostarski i sarajevski derbi za 2023. godinu, odnosno proljetni dio Premijer lige BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.