open-navfaktor-logo
search
Navijači opet u akciji
FK Željezničar dobio generalnog sponzora, Manijaci će osigurati 300.000 KM
Fudbalski klub Željezničar dobio je novog generalnog sponzora.
16.12.2022. u 17:32
get url
text

To će biti navijači kluba, popularni Manijaci, koji su posljednjih godina najjača karika kluba sa Grbavice.

Edis Kovačević, predsjednik Plavih, prije devet dana kazao je kako je klub u fazi raskida saradnje sa dosadašnjim generalnim sponzorom Caizcoinom, prvom islamskom kriptovalutom, te da su blizu pronalaska drugog sponzora.

Sada je potvrđeno da će Manijaci biti generalni sponzor kluba, a obavezali su se da će uplatiti 300.000 KM, odnosno da će ostvariti 150.000 poziva. Umjesto Caizcoin na prednjoj stranic dresa pisati će The Maniacs.

Manijaci su pokrenili akcija koja se sačinjava od poziva na broj 17045, a poziv košta dvije KM. Trajat će deset dana, ali će brojevi biti aktivni do Nove godine.

Navijači su poručili da ne žele biti generalni sponzor samo ovu sezonu, nego će učiniti sve da grb navijača stoji na prsima dresova Želje i narednih godina. 

- Znamo da su sportisti najbolji ambasadori, a ponosni smo što navijači nas čine ponosnim. Sigurni smo da ćemo ovom inicijativom, što će biti prvi primjer u svijetu, poslati još jednu lijepu priču sa naše Grbavice, kako dajemo ljubav za naš klub. Nakon što je došlo pismo namjere navijača, želim pohvaliti odličnu organizaciju navijača. Vremena nije bilo puno, ali se sve uspjelo odraditi. Želim se zahvaliti operaterima koji su promptno reagovali i izašli u susret za ovu akciju- kazao je Kerim Balić, član Uprave FK Željezničar.

Manijaci su bezbroj puta uskakali u pomoć i definitivno su najzaslužniji što klub uopće funkcioniše posljednjih godina. Potvrdio je to i Aleksandar Kosorić, kapiten Plavih.  

- Ovim putem bi se zahvalio navijačima. Ovo je više od ljubavi. Nakon svake dosadašnje akcije smo mislili da je najviše što mogu uraditi, ali oni iznova pomjeraju granicu - kazao je Kosorić, a potom pozvao broj 17045 i pokrenuo akciju. 

{$galerijaFotografija}

Press FK Željezničar, 16.12.2022
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.