open-navfaktor-logo
search
Neslavan pokušaj
Filmske scene u Travniku: Bježeći od policije dileri skakali u Lašvu
Policajci nisu skakali za njima u vodu, već su ih sačekali i uhapsili nedaleko od mjesta događaja, mokre i sa povredama koje su zadobili prilikom pokušaja bježanja po neravnom koritu rijeke
03.07.2019. u 18:37
get url
text

Prave filmske scene odvijale su se u ponedjeljak na magistralnom putu M-5, u mjestu Kanare, na ulazu u Travnik, nakon što su pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona zaustavili autmobil "audi" u kojem su se nalazila dvojica muškaraca i djevojka.

Radi se o A. M. (33), J. M. (39), obojica iz Travnika, sa kojima je u vozilu bila i S. M. (18) iz Šipova, a kod kojih su travnički policajci pronašli određenu količinu droge.

Tada je, kako saznajemo, nastala drama. Shvativši da su "pali" s narkoticima, A. M. i J. M. su pokušali pobjeći policiji, pritom skočivši u korito Lašve sa visine od nekih pet do šest metara.

Međutim, kako saznajemo, nisu daleko odmakli. Policajci, kojima je bio poznat njihov identitet, nisu skakali za njima u vodu, već su ih sačekali i uhapsili nedaleko od mjesta događaja, mokre i sa povredama koje su zadobili prilikom pokušaja bježanja po neravnom koritu rijeke.

Policija je potom, na osnovuu naredbe Općinskog suda u Travniku, pretresla porodičnu kuće koju koristi A.M. u mjestu Turići i pronašla više komada takozvanih bombica sa materijom za koju se sumnja da je spid, kao i određenu količinu marihuane, te predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

- U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, osumnjičeni su uhapšeni i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje - kazali su u MUP-u SBK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.