open-navfaktor-logo
search
Predmet "Respiratori"
Fikret Hodžić ponovo u Tužilaštvu, advokatica Dobojlić: Ništa novo značajno nema
Fikret Hodžić, vlasnik "Srebrene maline", ponovo je danas bio u Tužilaštvu BiH radi davanja iskaza u sklopu istrage u predmetu "Respiratori".
13.11.2020. u 12:37
get url
text

Kako nam je kazala Hodžićeva advokatica Adna Dobojlić, Hodžić se odazvao u svojstvu zastupnika pravnog lica "Srebrena malina".

- Mi smo dobili poziv, ali ovog puta u svojstvu pravnog lica i odazvali smo se. Ništa novo značajnog nema. Iskaz nismo dali, odnosno branili smo se šutnjom - kazala je Dobojlić.

Nedavno je policija, po nalogu Tužilaštva, ponovo pretresala Hodžićev stan, ali tada nije saopćeno da li su i šta tom prilikom izuzeli.

U javnosti se svako malo, putem medija plasiraju informacije o pojedinim istražnim radnjama koje provodi Tužilaštvo, a tužilačke odluke još nema, pa se postavlja pitanje radi li se o vještačkom "održavanju predmeta u životu".

VEZANI TEKST - Medijski spektakl i pravosudna trakavica: Dokad će Tužilaštvo BiH zabavljati javnost slučajem "Respiratori"?

Prema nepotvrđenim informacijama, u Tužilaštvo je ponovo pozivan i Asim Sarajlić, koji je nedavno saslušan u svojstvu svjedoka, ali njegov advokat Nermin Mulalić, nije želio ni ovoga puta ništa komentirati.

Tužilaštvo BiH istražuje nabavku 100 respiratora iz Kine, koje je federalna uprava civilne zaštite nabavila po cijeni od 10,5 miliona KM, a posredstvom firme Srebrena malina.

Osim Hodžića, osumnjičeni su federalni premijer Fadil Novalić, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, te direktor Agencije za lijekove BiH Aleksandar Zolak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.