open-navfaktor-logo
search
Najnoviji ranking
FIBA "upozorila" protivnike BiH na jednog igrača u Bosnićevom rosteru
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak igra prvu utakmicu kvalifikacija za Eurobasket 2021. godine, a FIBA je danas objavila najnoviji ranking najboljih evropskih selekcija.
19.02.2020. u 12:53
get url
text

Na startu ovog kvalifikacionog ciklusa izabranike selektora Vedrana Bosnića očekuje nimalo lagano gostovanje kod Latvije, selekcije koja na najnovijem rankingu FIBA-e zauzima 11. poziciju.

- Kod kuće protiv Bosne i Hercegovine, u gostima kod Bugarske. Čini se da je ovo prilično dobar raspored. Svi su uzbuđeni jer žele vidjeti šta mladi Arturs i Arturs mogu na velikoj sceni. Naravno, govorimo o Zagarsu i Kurucsu. Zamislite samo kako će izgledati latvijski tim s njihovim velikim imenima uskoro na nekom velikom takmičenju - piše zvanična stranica FIBA-e.

Reprezentacija Grčke, s kojom će naši najbolji košarkaši snage odmjeriti u tuzlanskom Mejdanu 24. februara, plasirana je za jedno mjesto bolje od Latvije.

- Braća Antetokounmpo "kriva" su što Grčka ima visoke igrače, ali i u njihovoj odsutnosti najniži igrač je visok 194 centimetera. Visina je definitivno prednost u košarci - podsjeća FIBA-in website.

Košarkaška reprezentacija naše zemlje prema najnovijem rankingu zauzima 24. poziciju od 32 selekcije koje će se u kvalifikacijama boriti za plasman na Evropsko prvenstvo. Najbolji bh. košarkaši prema globalnom rankingu FIBA-e su 45. selekcija svijeta.

- Za Bosnu i Hercegovinu i selektora Vedrana Bosnića ovo je novi početak. U timu je nekoliko novih lica, kao što su Sani Čampara i Kenan Kamenjaš, a u rosteru je mnogo igrača mlađih od 25 godina. Obratite pažnju na Miralema Halilovića, najboljeg strijelca francuskog prvenstva i trenutno drugog na listi za najkorisnijeg igrača sezone. Bosna i Hercegovina će se okrenuti ka njemu u potrazi za pobjedama protiv Latvije i(li) Grčke - navodi FIBA.

Selekcija Bugarske, četvrti tim iz naše kvalifikacione grupe, samo je jedno mjesto ispod reprezentacije Bosne i Hercegovine.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.