Festival u Parizu: Mazdin Vision Coupe najljepši konceptni automobil

objavljeno: 05.02.2018. u 20:28

Vision Coupe, Mazdina vizija automobila budućnosti koji je predstavljen u oktobru prošle godine na Auto-salonu u Tokiju, osvojio je nagradu za najljepši konceptni automobil.

Na 33. Međunarodnom automobilskom festivalu, koji se održava u Parizu, Mazdin automobil proglašen je za "Najlepši koncept automobil godine", u konkurenciji 10 vozila koja su ušla u uži izbor.

Među kandidatima za ovogodišnju nagradu našli su se: Mercedes Maybach 6 Cabriolet, Audi Aicon, BMW i-Vision Dynamics, Kia Procee'd, Lamborghini Terzo Millennium, Mercedes Benz AMG GT Concept, Mercedes AMG Project One, Nissan Vmotion i Peugeot Instinct.

- Vision Coupe koristi refleksije kako bi izrazio osjećaj vitalnosti, što je sljedeći korak za dizajn KODO - izjavio je izvršni direktor dizajna Ikuo Maeda, koji je primio nagradu zajedno sa dizajnerskim timom.

Limuzina sa četvero vrata posjeduje kabinu pomjerenu unazad, što mu pruža izgled sportskog automobila.


- Automobil personificira delikatnu japansku estetiku i vrlo je prijatno primiti priznanje u Gradu umjetnosti samo dvije godine nakon što je RX Vision dobio tu čast - rekao je Maeda.