open-navfaktor-logo
search
"Slučaj Memić"
Feraget: Sa ovom presudom smo na nuli, sad se mora provesti istraga o ubistvu Dženana Memića
Cijela priča sa Bodolom bio je spin, kojim se u javnost pokušala plasirati teza da se ovdje mogla desiti saobraćajna nesreća, rekao je Feraget
13.01.2020. u 15:45
get url
text

Ifet Feraget, pravni zastupnik porodice Memić, nakon današnje presude kojom su Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni optužbe da su skrivili, odnosno prikrili saobraćajnu nesreću u kojoj je, prema optužnici, stradao Dženan Memić, kazao je da se istraga smrti Dženana Memića sada nalazi "na nultoj poziciji". 

- Najvažniji rezultat ove borbe je da se mora provesti istraga o istrazi. Mi hoćemo da znamo ko je razbio Ljubin kombi na mjestu gdje je Dženan navodno udario glavom. Ko je razbio far koji je nađen na licu mjesta, a nije nađen na licu mjesta i moramo dobiti konačan odgovor od Alise jer imamo dokaz da je Dženan ubijen negdje oko pola deset. Mi znamo i ko ga je ubio i kako se to odigralo, u javnost ne idemo sa podacima. Dalida Burzić je napustila brod koji tone, evo potonuo je i drugi put - kazao je Feraget.

Dodao je i da je"cijela priča sa Bodolom bio spin, kojim se u javnost pokušala plasirati teza da se ovdje mogla desiti saobraćajna nesreća".

- Mene Bodolo ne zanima, ne zanima me nijedan vještak na svijetu, jer kao što sam kazao, nalazi se prave na osnovu dokaza, aovdje ne postoji nijedan dokaz da se dogodila saobraćajna nesreća - rekao je Feraget.

O najavi Tužilaštva da će uložiti žalbu na presudu kazao je da to "samo pokazuje koliko je ozbiljna njihova namjera da zataškaju ovo ubistvo" .

- Na potezu je Tužilaštvo BiH. Ne treba čekati nikakvu presudu, istraga se mora pokrenuti. Ne znam protiv koga, saopćeno nam je protiv više lica. Ljudi koji su upetljani u ovo sve i dalje djeluju sa istih pozicija, oni više nisu tužioci, oni spašavaju živu glavu, a kad spašavate živu glavu, onda gubite nepristrasnost. Sa ovom presudom mi se nlaazimo na nultoj poziciji. Niko još nije pokrenuo istragu Dženanovog ubistva. Po mom dubokom ubjeđenju, Gordana Tadić treba preuzeti kompletnu istragu, ne samo opstrukciju istrage. Ovo je organizirni kriminal za koji je zaprijećena kazna 45 godina. Dalida Burzić to zna, ja ne prijetim nikome, ja znam šta sam prošao kroz ove četiri godine - kazao, između ostalog, Feraget.

Dženanov otac Muriz Memić kazao je kako "očekuje od državnog Tužilaštva da krene sa hapšenjima".

- Zna se ko se treba uhapsiti. Nikog neću pustiti na miru - kazao je Memić.

Najavio je nove proteste, koji će, kako je kazao, biti održani na četvrtu  godišnjicu Dženanovog stradanja, 8. februara. 

Rusmir Karkin, advokat Ljube i Bekrije Seferovića, kazao je da će ovaj slučaj ostati upamćen u historiji bh. pravosuđa, kao predmet gdje je porodica oštećenog imala veliki interes da se pomogne optuženima. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.