Utorak, 09.08.2022.
Feđa Dudić najavio sutrašnji meč
FOTO: Ines Lučić

Feđa Dudić najavio hrabar Velež protiv AEK-a: Dobri su, ali nisu vanzemaljci

Fudbaleri Veleža u ponedjeljak su savladali Posušje (2:0) na premijerligaškoj premijer ove sezone, a već sutra imat će novi ispit.

Ovaj puta u Evropi, a u drugom pretkolu Konferencijske lige, na Grbavici, odmjerit će snage sa grčkim AEK-om.

Feđa Dudić, trener Veleža, svjestan je da njegovu ekipu očekuje izuzetno kvalitetan protivnik.

- Sutra je za Velež utakmica i nagrada za sve što smo napravili u prošloj sezoni. Ako tako shvatimo, bit ćemo pravi. Nema potrebe dsa pričamo hvalospjehe o protivniku, sve znamo o njima. Izdvojio bih dvojicu igrača, a to su Mantalos, polušpic i desni krilni napadač Garcija iz Trinidana i Tobaga.

Ako bismo pričali samo o njima, rekli bismo da nemamo nikakve šanse. Ne igramo sa vanzemaljcima, ali igramo sa dobrom ekipom. Naše zamisli su da nastavimo niz neporaženosti. Sa nama nije krenuo Denis Zvonić, koji je protiv Posušja iskrenuo zglob. Samir Radovac? Da se danas igra sigurno ne bi mogao, ali vidjet ćemo do sutra. Ako bude postojao i jedan posto šanse on će igrati - kazao je Dudić, dodavši:

- Nećemo se braniti, jer kada se braniš onda kad, tad primiš gol. Probat ćemo da igramo našu igru. Naravno, u svemu tome pitat će se i protivnik. Igrat ćemo hrabro i to će publika vidjeti. Bit ću zadovoljan da damo 100 posto koliko mi možemo. A, vidjet ćemo za što će to biti dovoljno.

Ako damo sto posto vjerujem da imamo šanse da nastavimo niz neporaženosti. Nismo igrali sa protivnikom kao što je AEK. Moj jedini zahtjev je da budemo na 100 posto. Ne da budemo 120 ili 200 posto, jer su to floskule, želim samo da budemo na 100 posto. Uz sjajnu atmosferu, vjerujem da će to biti dovoljno za pozitivan rezultat.

Naglasio je strateg Rođenih kako su Grci partili njegov tim.

- Imamo informacije da nas respektuje AEK. Bili su ovdje, gledali su nas i u Evropi i protiv Posušja. Nisu došli na izlet u Sarajevo. Milojević je trener kojeg cijenim i poštujem. Sa Crvenom zvezdom je napravio čudo. Vjerujem da će taktizirati i čekati da vidi šta će vidjeti od nas. Da li ćemo se prepasti, biti bojažljivi, žargonski da li ćemo "skinuti gaće" ili ćemo biti hrabri. Nadam se da ćemo biti pravi i da ćemo pokazati najbolje što možemo u ovom trenutku - zaključio je Dudić.

Susret na Grbavici igra se sutra od 20.30 sati.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh