open-navfaktor-logo
search
Trener Sarajeva
Feđa Dudić: Bit će promjena u igračkom kadru, pokušat ću pridobiti navijače
Feđa Dudić, novoimenovani trener Sarajeva, glavna je tema medija u našoj zemlji.
02.06.2022. u 14:24
get url
text

Mladi stručnjak je napustio klupu Veleža, s kojim je osvojio Kup i izborio Evropu, te preuzeo ekipu Sarajeva, ekipu protiv koje je njegov bivši klub slavio u finalu najmasovnijeg takmičenja.

Dudić je danas potpisao ugovor na dvije godine, s mogućnošću produženja na još jednu godinu.

- Prije svega, želim još jednom da se zahvalim svom bivšem klubu Velež na svemu. Sigurno će ostati samo lijepa sjećanja i želim im sreću u nastavku.
Kada ne budu igrali protiv Sarajeva, navijat ću uvijek za njih. Od danas je ovo moj novi dom i tako ću se ponašati. Nosit ću ovaj posao kući i biti 24 sata za klub.

Došao sam ovdje jer je to za mene veliki izazov. Ne bi se baš svako prihvaito ovoga, ali uvijek tražim više od sebe. Svaki neizlazak Sarajeva u Evropu, a znamo svi kakve uvjete imamo, bez obzira na igrački kadar, je neuspjeh. Cilj nam je samo vrh bh. fudbala, tu zaslužujemo biti. Neće biti lagano. Ja sam pripremljen na sve, nosio sam se s pritiskom u Veležu, osvojio sam i trofej, a to treba ovom klubu. Sarajevu je trebao trener koji zna osvajati trofeje i koji zna igrati Evropu.

VEZANI TEKST - Feđa Dudić novi trener FK Sarajevo

Probat ću da pridobijem navijače i da se promijeni taj neki kurs gdje uvijek više volimo sa strane nego domaće. Neću puno obećavati, vidjet ćete sve od prvog kola - rekao je Dudić, dodavši:

- Želim svima sreću u nastavku, a igračkih promjena će sigurno biti. Moramo gledati interese kluba, a ne neke privatne ljubavi. Ja sam uvijek štitio interese kluba. Jednostavno, takav sam, gdje god radim štitim interese kluba i svoje lične interese. 

Zahvaljujem se ljudima što su me izabrali. Nadam se da ću opravdati njihovo povjerenje. Prvi sam ponudio opciju dva plus jedan, jer ne želim da ležim, želim da radim i da napravim rezultat. Neću sigurno podleći pritisku i radit ću onako kako mislim da je najbolje za mene i za klub.

Iz FK Sarajevo su najavili da će prozivka prvotimaca biti održana 13. ili 14. juna, kada će Dudić biti predstavljen javnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.