Četvrtak, 09.07.2020.
h

Faktor saznaje: Uhapšeni hirurg Marinko Lovre 2014. optužen da je odstranio zdrav organ pacijentici!

Hirurg koji je uhapšen danas dok je primao mito od pacijenta je Marinko Lovre, specijalista opće hirurgije, zaposlen u Općoj bolnici Prijedor, nezvanično saznaje Faktor.

Podsjetimo, Lovre je lišen slobode na svom radnom mestu, neposredno nakon što je od građanina primio određeni novčani iznos kao mito.

Kako je kazala Mirna Miljanović, načelnica Odjeljenja MUP-a Republike Srpske za odnose sa javnošću, hapšenje je provedeno u saradnji sa Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Tužilaštva RS-a.

Inače, ovo nije prvi put da se dr. Marinko Lovre našao u sukobu sa zakonom. Prije dvije godine protiv Lovre je podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci zbog sumnje da je tokom operacije pacijentici iz Prijedora izvadio zdrav organ i time počinio krivično djelo nesavjesno liječenje.

VEZANI TEKST - Akcija policije u bolnici: Hirurg uhapšen dok je uzimao mito za operaciju

Izvještaj protiv hirurga je podnesen po prijavi pacijentice koja je 27. oktobra 2014. izjavila da joj je dr. Lovre tokom rutinske operacije slijepog crijeva odstranio zdrav jajnik!

- Preduzimajući operativne mjere i radnje i postupajući po prijavi, te uvidom u priloženu medicinsku dokumentaciju oštećene osobe, policijski službenici su utvrdili da je osoba prije operacionog zahvata imala sporni organ, dok na kontrolnim nalazima izvršenim poslije operativnog zahvata, nije uočeno postojanje spornog organa – naveli su tada iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

S druge strane, Lovre je tvrdio kako ovi navodi nisu tačni, te najavio da će pacijenticu tužiti za klevetu i uvredu časti.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh