Kako saznaje Faktor od izvora iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, travnjak Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase neće biti gotov, odnosno neće dobiti dozvolu za igranje utakmica u spomenutom terminu.

Kako nam je objašnjeno, prirodna trava, odnosno busenje je postavljeno krajem prošle godine, ali sada mora proći određeni period (vegetacioni ciklus) kako bi se trava "primila", a nakon čega bi bilo izvršeno i ojačavanje, tačnije šivanje hibrida.

Loše vremenske prilike u Sarajevu, odnosno minusi koji su konstantni, produžili su period vegetacije.

VEZANI TEKST - Koševo pod sniježnim prekrivačem: Gdje će Sarajevo ugostiti Zrinjski?

- Niko u ovom trenutku ne može jasno i precizno reći kada će se moći igrati utakmice na stadionu Koševu. Sve zavisi od vremenskih prilika u martu. Jasno je da Sarajevo neće moći igrati na Koševu u prvom kolu proljetnog dijela sezone protiv Zrinjskog (25. februara), a ne može igrati ni derbi (8. marta, op. a.) - potvrđeno je za Faktor iz FSBiH.

Prema našim informacijama, Bordo klub će Zrinjski ugostiti na Bilinom polju u Zenici, odakle će izabranici Mirze Varešanovića morati "seliti" nakon tog meča jer iz FSBiH žele sačuvati teren za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i meč protiv Islanda (23. mart).

Kao opcija za igranje gradskog derbija spominje se stadion Mladosti u Doboju kod Kaknja, koji je bio opcija i u novembru prošle godine prije nego što je Komitet za takmičenje FSBiH prolongirao najveću bh. utakmicu za proljetni dio sezone. Na kraju, nije isključena opcija ni da se derbi ponovo odgodi...