Pobjeda balade

Eurosong se nakon 44 godine vraća u Holandiju

Objavljeno: 19.05.2019. u 08:05

U finalu je nastupilo 26 zemalja, a ovogodišnji moto bio je "Usudi se sanjati"

FOTO: Screenshot

Holandski pjevač Duncan Laurence pobijedio je na ovogodišnjem Eurosongu održanom u Tel Avivu. Njegova balada "Arcade" osvojila je simpatije gledalaca. Tako će se Eurosong nakon 44 godine vratiti u Holandiju.

Drugo mjesto sinoć je osvojio Italijan Mahmood, dok je treći bio Rus Sergey Lazarov.

U finalu je nastupilo 26 zemalja, a ovogodišnji moto bio je "Usudi se sanjati". U zabavnom dijelu programa uz Conchitu Wurst, Gali Atari i ostale u Tel Avivu nastupila je i kraljica popa Madonna. Izvela je jedan od najvećih hitova Lika a Prayer, u povodu njegove 30. godišnjice, te u saradnji s američkim reperom Quavom svoj najnoviji singl Future.

U velikom finalu nastupili su predstavnici Malte, Albanije, Češke, Njemačke, Rusije, Danske, San Marina, Sjeverne Makedonije, Švedske, Slovenije, Kipra, Holandije, Grčke, Izraela, Norveške, Ujedinjenog Kraljevstva, Islanda, Estonije, Bjelorusije, Azerbejdžana, Francuske, Italije, Srbije, Švicarske, Australije i Španije.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije