navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Prošla vremena

Esmeralda, Rubi, Marisol... Kako danas izgledaju i žive zvijezde najpopularnijih telenovela

Krajem devedesetih i početkom novog stoljeća meksičke telenovele su bile na vrhuncu popularnosti.

Objavljeno: 27.04.2021. u 17:56
get url
text

Posljednjih godina meksičku je dramatičnost zamijenila turska, ali zvijezde serija poput Marisol i Esmeralde ostale su nezaboravne.

Gabriela Spanic, glumica hrvatskog porijekla koja je ostvarila brojne uloge u serijama poput "Otimačice" i "Uljeza", danas ima 47 godina. U sapunicama je danas ne viđaju često te se ozbiljnije posvetila muzici i produkciji. Nedavno je sudjelovala u mađarskoj inačici Plesa sa zvijezdama. Na Instagramu je iznimno popularna, a prate je dva miliona ljudi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabriela Spanic (@gabyspanictv)

Erika Buenfil, koja je utjelovila nezaboravnu Marisol, danas ima 57 godina. Osim što je snimala uspješne telenovele, Erika je poznata i po ulogama u hororima. Snimila je tri albuma. Odlično se snašla i u novom dobu tehnologije pa njen profil na Instagramu prati 3,8 miliona ljudi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Erika buenfil (@erikabuenfil50)

Leticia Calderon, koja je prije 24 godina glumila slijepu ljepoticu Esmeraldu, ove godine će napuniti 53. Još uvijek se dobro snalazi u svijetu telenovela te je posljednje dvije telenovele snimila 2020. godine. Prilično je popularna i na Instagramu, gdje je prati gotovo 300 hiljada ljudi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lety Calderón (@letycalderon79)

Prelijepa Barbara Mori, koja je prije 17 godina glumila fatalnu Rubi u istoimenoj telenoveli, nedavno je proslavila 43. rođendan. Barbara Mori jednako je lijepa kao i 2004. godine te je nastavila s uspješnom karijerom glumice. Prije nekoliko godina je postala baka i fanovi joj tepaju da je definitivno najljepša baka na svijetu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barbara Mori (@delamori)

Rubina suparnica iz serije Jacqueline Bracamontes, koja je glumila Maribel, danas je najveća zvijezda od svih spomenutih. Na Instagramu je prati šest miliona ljudi i još uvijek glumi u telenovelama. Uz glumačku, ostvarila je i uspješnu karijeru TV voditeljice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jacky Bracamontes (@jackybrv)