open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Erbez: Isključenje poremetilo koncepciju, možemo ostvariti cilj
Odlučujući susret bh. kadeti igraju protiv vršnjaka iz Ukrajine
13.10.2018. u 17:54
get url
text

U drugom susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas u Zenici remizirali sa Islandom.
 

Selektor Zoran Erbez je nakon utakmice rekao da je BiH i sa igračem manje mogla do punog plijena.

- I prije utakmice smo znali da nas čeka nezgodan protivnik i to se danas potvrdilo na terenu. U prvom poluvremenu smo bili bolji tim i stvorili nekoliko dobrih prilika. Isključenje našeg igrača nam je poremetilo koncepciju jer smo morali da mijenjamo formaciju, gdje smo se još više potrošili. Na kraju smo mogli i sa igračem manje da postignemo gol i dođemo do pobjede, ali nismo uspjeli. Čestitam igračima na zalaganju - izjavio je Erbez.

Erbez je prokomentarisao i narednog protivnika.

- Ukrajinci imaju kvalitetnu ekipu, možda i bolju od Islanda. Insistiraju na posjedu lopte. Pokušat ćemo to da im onemogućimo i ako uspijemo možemo ostvariti cilj i proći u Elitni krug kvalifikacija. U ova dva dana analizirat ćemo meč sa Islandom, vidjeti gdje smo griješili i pokušati što bolje da spremimo ekipu za utakmicu sa Ukrajinom - rekao je selektor kadetske selekcije BiH.

BiH i Ukrajina nakon dva kola imaju po četiri, Island dva boda, dok je Gibraltar bez bodova. U Elitni krug kvalifikacije idu po dvije najbolje selekcije iz svake grupe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.