Epska borba između kraljevske kobre i ogromnog pitona završila neočekivano

objavljeno: 08.02.2018. u 18:35

Epska borba između kraljevske kobre i mrežastog pitona završila je kobno za oba gmaza, što se vidi iz fotografije koja je postala viralna na društvenim mrežama.

Kraljevska kobra (najduža i najveća otrovna zmija na svijetu) uspjela je otrovati mrežastog pitona, samo da bi ga dostojan protivnik zadavio - obje zmije pronađene su mrtve, piše The Lad Bible.

Borba se odvila negdje u jugoistočnoj Aziji, gdje oba gmaza obitavaju. Identitet fotografa zasad ostaje nepoznat, no sudeći prema interesu za fotografiju koja je objavljena na Facebook stranici Reptile Hunter teško da će tako dugo ostati.

Naravno, neki na internetu su doveli u pitanje autentičnost fotografije, ali ako je vjerovati stručnjacima, fotografija ni na koji način nije lažirana.

-Izgleda stvarno - rekao je Frank Burbrink iz Američkog muzeja za nacionalnu histroiju, te dodao kako je "ovo čudan susret, no puno toga događa se sa zmijama što nikad ne vidimo".

Inače, na istoj stranici na dnevnoj bazi objavljuju se zanimljive fotografije i snimke reptila, zmija i egzotičnih životinja.