Šepić i Konaković na kafi: Prelazi li premijer KS u Nezavisni blok?

objavljeno: 02.02.2018. u 11:41

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković podnio je prije nekoliko dana ostavku na sve pozicije unutar Stranke demokratske akcije (SDA), što je opravdano otvorilo prostor spekulacijama da bi uskoro mogao i napustiti tu stranku.

Jedna od mogućnosti koja je spominjana jeste nastup na predstojećim izborima u okviru nezavisne liste, a sudeći prema posljednjim informacijama, Konaković bi se mogao naći na listi Nezavisnog bloka.

VEZANI TEKST - Detalji Konakovićeve ostavke u SDA: "Boli me glava" od javnih preduzeća

Potvrđuje to posljednji javni istup predsjednika Nezavisnog bloka i bivšeg člana SDA Senada Šepića, koji je na svom Facebook profilu objavio fotografiju sa Konakovićem

- Jutarnja i razmjena mišljenja o tome kako možemo zajedno pokrenuti i izgraditi bolje, pravednije i sigurnije društvo za sve i one koji dolaze – napisao je Šepić.

Šepić je, podsjećanja radi, isključen iz SDA u aprilu 2017. godine, nakon čega je, skupa sa bivšim kolegama iz SDA Sadikom Ahmetovićem, Salkom Sokolovićem i Fuadom Kasumovićem, osnovao Nezavisni blok. Njegovo nezadovoljstvo pozicijom u SDA je nastupilo nakon raspodjele pozicija u institucijama vlasti na državnom nivou, odnosno neimenovanjem na poziciju ministra civilnih poslova BiH. Posljednji stranački kongres, na kojem je Šepić ostao bez pozicija u rukovodstvu stranke, dodatno je ojačalo nezadovoljstvo, što je kulminiralo istupanjem iz Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Konaković je, s druge strane, prije nekoliko dana kazao da je još uvijek rano govoriti o mogućnosti njegovog istupanja iz SDA. Ostavku na pozicije unutar stranke je podnio zbog nesuglasica sa stranačkim kolegama, odnosno otvorenim sukobom sa Općinskim odborom SDA Novi Grad.