Aleksandar Njegomirović, sudija iz Prnjavor, koji je dijelio pravdu u nedjeljnom derbiju između Borca i Radnika suspendovan je na deset utakmica.

Banjalučani su slavili sa 2:0, a gosti su bili razočarani suđenjem. Čak su htjeli da napuste teren nakon što je Njegomirović svirao jedanaesterac za domaće u 77. minuti kod rezultata 1:0.

Arbitar iz Prnjavora je evidentno pogriješio u ovoj situaciji, ali i nekoliko minuta ranije, kada nije isključio igrača Borca. Zbog toga nije dobio prolaznu ocjenu od kontrolora suđenja Rusmira Mrkovića.

Ekspresno je reagovala i Komisija za sudije i suđenje Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koja je Njegomirovića i njegove pomoćnike (Sreten Udovičić i Igor Radaković - obojica iz Prijedora) suspendovala na po deset utakmica. Istu suspenziju zaradio je i četvrti sudija Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške, koji je Njegomiroviću signalizirao da je prekršaj Ivana Šuberta nad Stojanom Vranješom za najstrožiju kaznu. 

Ovom odlukom iz Komisije za sudije i suđenje FSBiH poslali su i svojevrsnu poruku ostalim sudijama da se kardinalne greške neće tolerisati.