Naime, kada je krenuo na teravih namaz u 21:05 sati, policijska patrola je zaustavila automobil kojim je upravljao A.B. tražeći dokumente i potvrdu za kretanje a zbog nastupanja policijskoh sata u okviru epidemioloških mjera.

Nakon što je imam A. B. pokazao sve potrebne dokumente te validnu dozvolu za kretanje u vrijeme zabrane kretanja te legitimaciju Islamske zajednice na kojoj je fotografija s ahmedijom, patrola je tražila od imama da pristupi alkotestiranju.

Kako piše portal mahalla.ba u patroli su bila tri policajca koji su kazali da znaju da je ramazan, ali da mora raditi alkotestiranje.

Imam A. B. je kazao i to da su mu policajci kazali da svi moraju "puhati u balon" po nalogu komandira Policijske stanice Kreševo, ali i da su za vrijeme dok je izašao iz automobila i bio alkotestiran, cestom prošla tri automobila koja nisu zaustavljena niti su vozači alkotestirani.

Efendija je poslušao naredbu policijskih službenika i rezultat alkotestiranja je bio negativan (0,00 promila).

O ovom incidentu i ponašanju policijskih službenika, Nermin Merhemić, predsjednik Medžlisa Kiseljak, u okviru kojeg su i kreševski džemati, je obavijestio kantonalni MUP, a tri policajca će u ponedjeljak i zvanično biti prijavljeni Unutrašnjoj kontroli MUP-a SBK,  potvrdio je predsjednik MIZ Kiseljak Nermin Merhemić za portal mahalla.ba.