open-navfaktor-logo
search
Vrijeme curi
Edin Džeko u Juventusu? Odluka za 48 ili maksimalno 72 sata
Za Edina Džeku subota je trajala "dva dana". Ujutro u 7.58 sati dobio je kćerku, rođena je Dalia, "mali cvijet", kako ju je Dijamant predstavio na društvenim mrežama.
13.09.2020. u 12:23
get url
text

Nakon što je obavio očevsku dužnost, pridružio se ekipi u Cagliariju, gdje je Roma igrala posljednju prijateljsku utakmicu prije starta nove sezone.

Naš golgetera bio je u startnoj postavi (2:2), a istovremeno italijanski mediji sele ga u Juventus.

Kako piše Corriere della Sera kapiten Zmajeva odavno se obećao Juventusu, jer sa torinskim klubom želi osvojiti neki trofej. Međutim, Roma bi u ovom trenutku imala problema pustiti ga da ode, jer nema adekvatnu zamjenu u napadu.

S druge strane, uštedjeli bi njegovu neto plaću od 7,5 miliona eura po sezoni (ima ugovor još dvije godine i to je 15 miliona eura). Stoga je Vučica prisiljena čekati Milika i De Laurentiisa, predsjednika Napolija s kojim pregovaraju za poljskog napadača.

Kako pišu italijanski mediji ključnih je narednih 48 sati, a maksimalno u naredna 72 sata znat će se da li će Džeko preći u Juventus. Prvenstvo Italije počinje narednog vikenda, a Roma u prvom kolu gostuje kod Vereno (19. septembar u 20.5 sati). Sa Džekom ili bez njega saznat ćemo uskoro.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.