open-navfaktor-logo
search
Potvrdio na Instagramu
Edin Džeko pozitivan na koronavirus, Zmajevi bez Dijamanta u narednim mečevima
Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko pozitivan je na koronavirus.
06.11.2020. u 17:14
get url
text

Ovu informaciju objavio je sam Dijamant na Instagramu.

- Pozdrav svima, nažalost, pozitivan sam na COVID-19 i kao što znate morat ću poštovati karantenski period. Želim uvjeriti sve koji me poznaju da srećom nemam posebnih simptoma. Nekoliko dana ću biti prisiljen držati se podalje od svojih saigrača, ali umom i srcem ostat ću s njima, počevši od nedjelje: Naprijed momci - napisao je Džeko na svom zvaničnom profilu.

Ova situacija najteže će pasti selektoru fudbalske repezentacije Bosne i Hercegovine Dušanu Bajeviću koji neće moći računati na svog kapitena u narednim mečevima.

Okupljanje reprezentacije BiH za susrete sa Iranom, Nizozemskom i Italijom zakatano je za 9. novembra, što jasno govori da Džeko zbog obaveznog perioda izolacije neće moći pomoći svojim saigračima.

Inače, Džeko koji je sinoćnju visoku pobjedu od 5:0 protiv rumunskog Cluja gledao sa klupe, sedmi je igrač Rome koji je pozitivan na koronavirus od izbijanja pandemije. Prije Edina zaraženi su bili Mirante, Bruno Peres, Carles Perez, Kluivert (sada je u Leipzigu), Calafiori i Diawara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.