On je, govoreći za stranicu Saveza, uz opasku da je bilo dosta pritužbi pojedinih klubova zbog kašnjenja radova, rekao da su podizanjem travnatih podloga na stadionima otkriveni mnogo nedostaci u podzemnoj infrastrukturi na objektima izgrađenim prije više od desetljeća.

- Ne očekujući da ovi problemi mogu usporiti, ili zaustaviti radove na pripremi podloge za postavljanje novog terena, FSBiH je sistematično i odgovorno pristupio ovom zadatku. Na svim objektima se vrši stručan i profesionalan nadzor odgovornih ljudi, angažovanih od strane FSBiH, kako bi se ovaj projekat sproveo u cjelosti na svim odabranim lokacijama - objašnjava generalni sekretar FSBiH i nastavlja:

- Kada uzmemo sve okolnosti, od vremenskih do tehničkih, moramo biti zadovoljni da smo u vremenskom periodu od pet mjeseci uspjeli dovesti u završnu fazu četiri planirana terena sa hibridnom travom. Ovdje se prevashodno radi o kapitalnim ulaganjima, velika sredstva se investiraju u objekte klubova i lokalnih zajednica.

Džemidžić je dodao kako je FSBiH svjesni činjenice da ljudi u klubovima s velikim nestrpljenjem priželjkuju završetak radova na hibridima i da je Savez ovim projektom pokazao spremnost da zajedno s klubovima i lokalnim zajednicama investira u razvoj fudbala.

- Ovi travnati tereni će biti napravljeni po vrhunskim standardima, što će omogućiti bolje uvjete za rad i brži razvoj generacijama mladih igrača - kaže Džemidžić i napominje da je riječ o najvećem infrastrukturnom projektu od osnivanja FSBiH.

Iako je najavljivano da će u septembru početi radovi na stadionu Pod Bijelim brijegom, a poslije toga u Trebinju, Doboju, Širokom Brijegu i Posušju, Džemidžić je saopćio da će naredna faza rekonstrukcije terena i postavljanja nove podloge uslijediti u prvom kvartalu 2023. godine.

Za sada su radovi završeni na stadionu u Banjoj Luci, a Sloboda, Tuzla City i Sarajevo zbog radova na Tušnju, odnosno Koševu, domaće utakmice pred svojim navijačima trebali bi igrati na proljeće naredne godine.