open-navfaktor-logo
search
Klubovi na potezu
Džeko u društvu Messija, Benzeme, Modrića...
Do januarskog prijelaznog roka ostalo je nešto manje od sedam dana. Za dio igrača bit će to ulazak u posljednjih šest mjeseci ugovora s klubovima, a među njima su i Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije BiH, kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić, najbolji igrač Svjetskog prvenstva u Kataru Lionel Messi, te napadač evropskog prvaka Real Madrida Karim Benzema.
25.12.2022. u 22:43
get url
text

Edin Džeko je u Inter stigao u augustu 2021. godine iz Rome. Potpisao je dvogodišnji ugovor koji još nije produžen. Bh. fudbaler je za klub iz Milana odigrao 70 mečeva, a 26 puta se upisivao u strijelce, te 14 puta asistirao.

Mediji u Italiji javljaju da će Inter 36-godišnjem golgeteru ponuditi novi, 12-mjesečni ugovor.

Osim Luke Modrića, koji je u kraljevski klub došao 2012. godine, ugovori s Real Madridom završavaju i  Karimu Benzemi, Toniju Kroosu, te Marcu Asensiju.

Francuski napadač za Real igra od 2009. godine, a do sada je upisao 617 nastupa i postigao 329 golova, dok je Kroos u Realu od 2014. godine sakupivši 383 nastupa uz 26 golova.

Na kraju sezone bez ugovora ostaje i najbolji fudbaler Mundijala u Kataru Argentinac Lionel Messi. Njegov ugovor s PSG-om završava u junu iduće godine, međutim francuski mediji navode kako su Messi i PSG postigli usmeni ugovor oko nastavka saradnje.

Još je mnogo velikih imena koja su sada u posljednjim godinama svojih ugovora. Klubovi moraju donijeti odluku hoće li s njima produžiti ugovore, hoće li ih prodati u januaru i barem nešto zaraditi ili riskirati njihov odlazak bez odštete na kraju sezone.

N'Golo Kante, Jorginho, (Chelsea), Firmino (Liverpool), Gundogan (Manchester City), Rabiot, Di Maria (Juventus), samo su neki od fudbalera koji će, ako se stvari ne promijene, biti slobodni u izboru nove sredine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.