open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Džeko: Pokazali smo karakter, ono što smo danas napravili vrijedi duplo
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Finsku u derbiju 4. kola Lige nacija Grupe 3.  
14.06.2022. u 23:10
get url
text

Zmajevi su uz veliku podršku sa tribina Bilinog polja slavili sa 3:2, a junak večeri bio je dvostruki strijelac Edin Džeko. 

- Danas smo pokazali slabosti, dobre stvari, karakter. Tu ima dosta mladih igrača koji su odigrali 3-4 utakmice u posljednjih devet dana. Ono što smo napravili danas vrijedi duplo - započeo je Džeko.

- Krenuli smo dobro u utakmicu, zabili gol ali nažalost iz dvije polukontre primili smo dva gola. Ali sam siguran da je to plod umora i dekoncentracije poslije naporne sezone svih nas. Promijenili su 5-6 igrača, bili su dosta svježili. Poslije njihovih golova ušli smo u paniku, ali smo promijenili taktiku i to je izgledalo puno bolje. Igru briši bodove piši.

Mislim da je Finska jedna jako dobra reprezentacija, i ljudi je ovdje mnogo podcjenjuju. Večeras su pokazali da imaju ideju i da znaju šta igraju. Mi smo imali dosta novih igrača, momcima treba dati podršku - dodao je Džeko.

 

Ovim trijumfom naš tim je zadržao prvo mjesto u grupi sa velikim izgledima da u posljednja dva kola sačuvaju prvo mjesto i izbore plasman u evropsku elitu (Ligu A).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.