open-navfaktor-logo
search
Zmaj u eliti
Džeko počinje osmu sezonu u Ligi prvaka: Brojke za respekt, već je pogađao protiv Reala
Novu sezonu u Ligi prvaka kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko i njegov Inter počet će domaćom utakmicom protiv Real Madrida.
14.09.2021. u 15:12
get url
text

VEZANI TEKST - Pola BiH "u mraku": Gdje gledati Ligu evropskih prvaka?

Aktuelni prvak Italije za ovaj susret u prodaju je pustio oko 35.000 ulaznica, a već za vikend mediji sa Apenina su izvještavali da je prodato više od 30.000 karata.

Nastupom protiv Real Madrida Dijamant će upisati 56. nastup u UEFA-inom elitnom klupskom takmičenju. Prethodnih 55 skupio je igrajući za Wolfsburg (šest), Manchester City (24) i Romu (25) postigavši ukupno 22 gola.

Iskusni bh. napadač najefikasniji bio je u mečevima u kojima je branio boje Vučice. Ukupno 15 puta zatresao je mrežu protivnika i upisao devet asistencija, a njegova najplodonosnija sezona bila je 2017/2018 (osam golova i pet asistencija, op. a.) kada je rimski sastav na krilima Džeke stigao do polufinala Lige prvaka.

VEZANI TEKST - Počinje Liga prvaka, šta je Pjanić poručio navijačima Bešiktaša?

U debitantskoj sezoni među evropskom elitom Džeko je u šest nastupa za Wolfsburg postigao četiri gola, dok je u 24 meča za Manchester City u Ligi prvaka zabio tri pogotka i zabilježio četiri asistencije.

Uoči Edinove osme sezone u Ligi prvaka vrijedi istaći da je iskusni bh. napadač u ovom takmičenju odigrao 4.210 minuta. Za to vrijeme je osim 22 gola upisao i 13 asistencija te zaradio sedam žutih kartona.

U tri dosadašnja meča (207 minuta) koje je igrao protiv Reala u Ligi prvaka Džeko je postigao jedan pogodak, i to u porazu Cityja na Santiago Bernabeuu 18. septembra 2012. godine, a mrežu Kraljeva tresao je i u prijateljskim susretima kao fudbaler Rome.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.