open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Džekin Inter ipak bez čuda na Anfieldu, Bayern se poigrao sa Austrijancima
Fudbaleri Liverpoola plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su večeras izbacili Inter s ukupnih 2:1.
08.03.2022. u 22:57
get url
text

Redsi su u prvom susretu upisali pobjedu rezultatom 2:0, tako da je Nerazzurrima bilo potrebno veliko čudo za prolazak u narednu fazu takmičenja.

Inter je u prvom poluvremenu u nekoliko navrata prijetio golu Liverpoola, međutim izostala je realizacija.

U nastavku susreta Liverpool je bio bolji rival, imao nekoliko šansi da ranije osigura plasman u narednu fazu takmičenja, međutim Salah je bio neprecizan. Lautaro je u 62. minuti postigao fenomenalan gol za vodstvo Intera i nadu za plasman dalje. Minut kasnije Alexis Sanchez je dobio crveni karton, te znatno otežao posao Nerazzurrima.

 

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata, a Inter je uprkos pobjedi završio svoje učešće u Ligi prvaka za ovu sezonu.

Bh. reprezentativac Edin Džeko nije ulazio u igru.

U drugom susretu susretu osmine finala Bayern je na Allianz Areni upisao ubjedljivu pobjedu protiv Salzburga rezultatom 7:1, te ostvario plasman u četvrtfinale. Podsjetimo, prvi duel ova dva tima završen je sa 1:1.

Pitanje pobjednika riješeno je u prvom poluvremenu. Lewandowski je u periodu od 11. do 23. minute postigao hat-trick, dok je strijelac četvrtog pogotka bio Gnabry u 31. minut.

U drugom dijelu Muller postiže pogodak za 5:0. Utješni gol za goste djelo je Kjaergaarda iz 70. minute. Muller svojim drugi pogotkom u 83. minuti povećava vodstvo Bavaraca. Konačnih 7:1 postavlja Sane tri minute kasnije. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.