open-navfaktor-logo
search
Footy Headlines se pita
Dvostruko brukanje: Zbog čega su Zmajevi sinoć igrali u pogrešnim dresovima?
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Rumunije u posljednjem meču grupe B3 Lige nacija.
27.09.2022. u 15:17
get url
text

Zmajevi su se obrukali na terenu i izgubili su 1:4 od ekipe koja je ispala u diviziju C, ali to nije bilo jedino brukanje.

Kako piše Footy Headlines, portal koji se bavi dresovima svjetskih klubova i reprezentacija, naš nacionalni tim u Bukureštu je igrao u neslužbenim i nikada ranije viđenim dresovima.

- Ono što je zanimljivo jeste da je, uprkos tome što je ranije ovog mjeseca Adidas otrio novi izgled dresova, Bosna i Hercegovina igrala u "teamware" dresovima (iz 2018. godine). Ovo je najvjerovatno zbog toga što Adidas ima problem s isporukom dresa u BiH za domaće i gostujuće utakmice - navodi Footy Headlines.

Navodi se kako dresovi koje su Zmajevi nosili sinoć nisu jednaki onima koje je reprezentacija BiH nosila u junu (Condivo Match Day 22), a da su igrali u kataloškim dresovima iz 2018. godine!

- Vjerovatno ćemo morati pričekati do 2023. godine da na terenu vidimo stvarne nove dresove Bosne i Hercegovine. Prijateljska utakmica protiv Rusije bila je planirana za 19. novembar, iako je sumnjivo da će se odigrati - piše Footy Headlines.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.