open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Dvojica maloljetnika ispitana u policiji jer su dojavili da su u školama postavljene bombe
Sarajevska policija rasvijetlila je dva slučaja dojave o navodno postavljenim bombama u školama u glavnom gradu. 
14.04.2022. u 09:57
get url
text

Prva dojava bila je u ponedjeljak u 13.25 sati kada je dežurnu službu Policijske uprave Novo Sarajevo pozvala nepoznata osoba i prijavila da je postavljena bomba u prostorijama Elektrotehničke škole za energetiku u ulici Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju ovog slučaja, pripadnici PU Novo Sarajevo su došli do operativnih saznanja da se u vezu sa njim može dovesti maloljetnik rođen 2004. godine iz Sarajeva. Policija ga je pronašla i saslušala u službenim prostorijama u svojstvu osumnjičenog.

Druga dojava bila je dan kasnije, u utorak u 7.56 sati, a ovog puta policiji je prijavljeno da je bomba postavljena u prostorijama Srednje škole za okoliš i drvni dizajn na Vilsonovom šetalištu, također u Novom Sarajevu.

Provodeći istragu, policija je utvrdila da se sa ovim slučajem može dovesti drugi maloljetnik, rođen također 2004. godine. I on je pronađen i saslušan u policiji kao osumnjičeni.

O oba slučaja je obaviješteno Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu, te će protiv maloljetnika biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Obojica se terete za krivično djelo izazivanje opće opasnosti. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.