open-navfaktor-logo
search
Veliki transfer
Duško Tošić otkrio kako je doveo Pjanića u Bešiktaš: Trener je bio u čudu, sve smo završili četiri minute prije isteka roka
Srbijanski fudbaler Duško Tošić pri kraju svoje fudbalske karijere pokazao se kao uspješan menadžer.
25.12.2021. u 09:31
get url
text

Glavni krivci za to da Tošić postane fudbalski menadžer jesu bivši trener Bešiktaša Sergen Yalcin i reprezentativac BiH Miralem Pjanić.

- Svaki početak je težak, tako i u menadžerskom poslu. Ušao sam u odijelo, a da nisam zvanično završio karijeru. Evo, kako se to desilo. Imao sam nekoliko ponuda ovog ljeta, ali ja sam čekao Bešiktaš. Htio sam da karijeru završim u samo dva kluba, ili u Crvenoj zvezdi, ili u Bešiktašu - rekao je Tošić za Kurir.

U Turskoj je smanjen broj stranaca i on je čekao da se poveća kvota.

- Sjedim ja tako u Istanbulu sa trenerom Bešiktaša Sergenom Yalcinom, čekam da se otvori to jedno mjesto stranca. A, on mi kuka, treba mu vezni igrač. Sjetim se odmah Pjanića, kontaktiram njegovog agenta Nermina Čengića i bukvalno za nekoliko minuta završimo transfer. Trener Sergen Yalcin nije mogao da vjeruje da je dobio igrača Barcelone. Bio je u čudu - ispričao je Tošić.

Realizacija transfera Miralema Pjanića, tačnije njegov potpis za Bešiktaš, bio je za film i sve to u režiji Duška Tošića.

- Pjanić je htio u Istanbul. Ali, vrijeme je bilo problem. Bio je 2. septembar, morao je do ponoći da dođe i potpiše kako bi bio licenciran za Ligu šampiona. Nije bilo vremena za avionske linije. Tada sam poslao privatni avion iz Beograda za Sarajevo, kojim je Pjanić stigao u Istanbul. Bukvalno smo poslije ljekarskih pregleda posao završili četiri minuta prije ponoći. Bilo je nevjerovatno! Eto, posrećilo mi se, da prvi transfer bude veliko ime - zaključio je Tošić.

Duško Tošić se menadžerskim poslom bavi tek tri mjeseca, a uspio je da završi nekoliko velikih transfera. Jedan od njih je svakako pozajmica Miralema Pjanića iz Barcelone u Bešiktaš, događaj koji je početkom septembra digao čitavu Tursku na noge.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.