open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Duško Bajević ostaje na klupi BiH do kraja Lige nacija, šta je rekao o Nizozemskoj
Duško Bajević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, na klupi će Zmajeva će ostati do kraja Lige nacija. 
11.10.2020. u 20:45
get url
text
get url
text

Potvrdio je to i večeras na press-konferenciji nakon remije protiv Nizozemske. 

- Imam ugovor do zadnje utakmice Lige nacija, dakle u novembru završava moj posao - kazao je Bajević.

Prokomentarisao je i večerašnji meč sa Nizozemskoj.

- Čestitam igračima na zalaganju i igri. Mi smo bili ti koji smo imali zrelije šanse. Najviše me raduje što su igrači pokazali da žele, hoće i mogu više nego protiv Sjeverne Irske - rekao je Bajević, a dotakao se i meč odigranog na Grbavici:

- Dvije različite utakmice sa Sjevernom Irskom i danas. Razočaralo nas je sve što ne idemo na Evropsko prvenstvo. Ne mogu ni danas da kažem da nismo uradili što smo mogli. Nismo iskoristili šanse protiv Iraca i promašili smo penale.

BiH u četvrtom kolu Lige nacija u srijedu (14. oktobra) u Wroclawugostuje Poljskoj, od koje je u septembru poražena u Zenici, rezultatom 1:2.

- Ovaj bod protiv Nizozemske može nam vrijediti dosta. U Poljsku idemo da bi pokušati dobiti utakmicu i pokušamo se boriti za opstanak u Ligi nacija A. Ova zemlja ima dosta dobrih igrača. Trenutno nisu svi u dobroj fizičkoj spremi. Moramo mijenjati uvijek, da ne bi došlo do povrede, ali večeras su svi dobro odgovorili zadacima - kazao je Bajević

Otkrio je zašto u sastavu nije bilo Edina Višće. 

- Edin Višća je umoran, psihološki mu je teško palo sto je promašio penal protiv Sjeverne Irske, zato nije bio u konkurenciji za ovaj meč. Stavio je više krivicu na sebe, nego što treba i trebamo mu pomoći - kazao je Bajević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.