open-navfaktor-logo
search
Zaustavila ga patrola
Duraković dobio poziv da se javi u policiju: MUP RS-a želi "kidnapovati" slučaj izborne krađe od SIPA-e
Član inicijative "Moja adresa: Srebrenica" Ćamil Duraković dobio je poziv da se sutra javi u policijsku stanicu u Srebrenici.
07.12.2020. u 12:44
get url
text

 Nekadašnji načelnik Srebrenice kaže za Faktor da nije iznenađen ovim postupkom MUP RS-a.

VEZANI TEKST - SDP-ovci koji su uhapšeni u Srebrenici, ispitani u SIPA-i i pušteni

- Bio sam u posjeti majci koja živi u jednom selu pokraj Srebrenice i vraćajući se zaustavila me je policijska patrola na ulici. Mislio sam da nešto nije uredu s vozilom, kada ono poziv da se javim u MUP RS-a. Nisam iznenađen, ništa me to ne čudi, to je ovdje ustaljena praksa. Sada kada je izvjesno da će izbori u Srebrenici biti poništeni zbog utvrđenih malverzacija, MUP RS-a pokušava slučaj izborne krađe čelnika SDP-a u Srebrenici Bege Bektića i njegovih saradnika "kidnapovati" od SIPA-e – kaže Duraković za Faktor i doda je poziv dobio i Sadik Ahmetović, predsjednik našeg Izbornog štaba.

Ističe da je sve to u režiji SNSD-a.

- Postoji jasna povezanost Mladena Grujičića i Bektića u svrhu izborne krađe u Srebrenici. Čudno je da su samo tri Bošnjaka osumnjičena kada se zna da su oni "radili" po srebreničkim bošnjačkim selima. U SNSD-u sada strahuju da se u potpunosti ogoli uloga aktuelnog načelnika Grujičića – naglašava Duraković i dodaje da se dogovorio s policijom da se zbog privatnih obaveza javi u stanicu u petak u 14 sati. 

 

Iz Policijske uprave Zvornik za Faktor su kazali da postupaju na osnovu prijave koju su zaprimili 26. novembra, a o navodnim nepravilnostima u vezi sa Lokalnim izborima 2020.

- O tim saznanjima mi smo obavijestili Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, koje je izdalo nalog da se nekoliko lica saslušaju u svojstvu svjedoka. U toku je prikupljanje tih saznanja. Sve izjave uzete od tih lica, kao i ostala prikupljena saznanja bit će dostavljena Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini - kazao nam je portparol PU Zvornik Miljan Bobar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.