open-navfaktor-logo
search
Trener Veleža
Dudić jasan: To se više ne smije ponoviti
Velež poslije poraza u gradskom derbiju protiv Zrinjskog na stadionu Pod Bijelim brijegom rezultatom 2:1 očekuje gostovanje kod Željezničara na Grbavici.
17.09.2021. u 15:34
get url
text

Trener Rođenih Feđa Dudić nije bio zadovoljan predstavom Veleža protiv Zrinjskog.

- Nemamo puno vremena za kukanje, kao što nismo imali puno vremena za slavlje kad se pobijedi. Teško je nakon poraza, ali hvala Bogu pa je brzo utakmica pa se taj gorak okus može isprati. Za mene najviše poražavajuće je bilo da voljni momentat i borba nisu bili na vrhunskom nivou. To ne smije više nikad da se ponovi, pogotovo u takvim utakmicama, jer znamo šta ona znači. Može se uvijek izgubiti, ali svi znaju kad se izgubi na pravi način. Ovo u srijedu nije bilo na pravi način - rekao je Dudić.

- Okrećemo se Željezničaru koji slavi stoti rođendan. Čestitam klubu i navijačima. To će biti naša čestitka. Što se tiče terena moramo dati sve od sebe, da popravimo loš dojam, da se vratimo igrama koje znamo i možemo da prezentujemo. Da će biti lako, neće. Sad nas svako očekuje na jedan drugi način, pogotov kad smo ranjeni. Sad se pokazuje da li si ekipa, ili nisi - dodao je trener Veleža koji na Grbavici ne može računati na povrijeđenog Brandaa i suspendovanog Ovčinu.

Mehmed Ćosić kaže da Velež u glavni grad BiH dolazi po bodove.

- Očekuje nas teška i zahtjevna utakmica protiv Željezničara. Mi svaku utakmicu idemo na pobjedu, tako i ovu. Ako prenesemo maksimalno zalaganje i dogovor iz svlačionice, trijumf neće izostati - veli Ćosić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.