open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Dudelange se pobrinuo za veliku senzaciju, Kopenhagen bolji od Atalante
Fudbaleri luksemburškog Dudelangea večeras su pobjedom u gostima kod rumunskog Cluja rezultatom 3:2 ovjerili plasman u grupnu fazu Evropske lige
30.08.2018. u 21:18
get url
text
Luksemburši Dudelange izborio grupnu fazu Evropske lige
Luksemburši Dudelange izborio grupnu fazu Evropske lige

Dudelangea će biti prvi klub iz Luksemburga koji će zaigrati u grupnoj fazi jednog od dva evropska klupska takmičenja. Luksemburžani su s ukupnih 5:2 savladali Cluj i zasluženo će se naći u Evropskoj ligi ove sezone.

Ime Luksemburga neće se više moći pročitati u društvu Bosne i Hercegovine, Islanda, Sjeverne Irske, Velsa, Lihtenštajna, Andore, Gibraltara, Crne Gore, Kosova, San Marina, Malte, Estonije, Litvanije, Gruzije i Armenije, zemalja čiji klubovi još nikada nisu osjetili slast grupne faze jednog evropskog takmičenja.

Danski Kopenhagen, za koji nastupa bh. reprezentativac Kenan Kodro, poslije boljeg izvođenja penala eliminisao je Atalantu s 4:3, nakon što u 120 minuta utakmice nije bilo golova.

Osim ekipe iz Luksemburga, u grupnoj fazi, drugog po snazi evropskog takmičenja, gledat ćemo i kiparski Apollon. Ekipa koja je izbacila  Željezničar u kvlaifikacijama večeras je s 1:0 savladala Basel, što je bilo dovoljno za poslije poraza u Švicarskoj od 3:2.

Grupnu fazu igrat će i Ludogorets, koji je ranije eliminisao Zrinjskog, a večeras je prvak Bugarske s visokih 4:0 deklasirao gruzijski Torpedo.

Rezultati:
Kopenhagen*
- Atalanta 0:0 (4:3pen)
RB Leipzig* - Zorya 3:2
Apollon* - Basel 1:0
Cluj - Dudelange* 2:3
Ludogorets* - Torpedo 4:0
Maccabi Tel Aviv - Sarpsborg* 2:1
Molde - Zenit* 2:1
Qarabag* - Sheriff Tiraspol 3:0
Midtjylland - Malmo* 0:2

* - timovi koji su izborili nastup u grupnoj fazi Evropske lige

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.