open-navfaktor-logo
search
Snimak iz Banje Luke
Dramatično uoči inauguracije: "Upomoć, nisam ništa uradio"
Nakon što su uhapsili nju, a dok je u Palati trajao koktel, policija ispred ove institucije dala se u potjeru za mladićem koji je, navodno, odbio da se legitimiše
20.11.2018. u 12:13
get url
text

Uoči zvaničnog početka inauguracije predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović kod Palate Predsjednika RS-a došlo je do incidenta. Djevojka koja se nalazila u blizini Palate uzviknula je: "Ko je ubio Davida?", a policija je reagovala i uhapsila je.

Nakon što su uhapsili nju, a dok je u Palati trajao koktel, policija ispred ove institucije dala se u potjeru za mladićem koji je, navodno, odbio da se legitimiše.

Policija ga je prvo zaustavila u banjalučkoj ulici Veselina Masleše, tzv. Gospodskoj ulici u centru grada, te su ga pokušali legitimisati, ali je on počeo bježati. Sustignut je nekoliko stotina metara dalje, a tereti se za kršenje javnog reda i mira.

Na mjestu događaja našao se kamerman BN Televizije, a policajci su bili vrlo odlučni u tome da spriječe snimanje. Na snimku se ipak može vidjeti njegovo hapšenje te kako mladić govori: "Upomoć, nisam ništa uradio!"

Očevici tvrde da je mladić, nakon kraće rasprave s policijom, pokušao pobjeći, ali su ga policajci stigli, uhvatili i uz upotrebu sile, ugurali u auto. Kako saznajemo, uhapšen je David Krneta (21). 

Policija ga je prvo zaustavila u banjalučkoj Ulici Veselina Masleše, tzv. Gospodskoj ulici u centru grada, te su ga pokušali legitimisati, ali je on počeo bježati. Sustignut je nekoliko stotina metara dalje, a tereti se za kršenje javnog reda i mira.

- Redovnim putem će biti dostavljen izvještaj o počinjenom prekršaju Osnovnom sudu - rečeno je u PU Banja Luka.

Danas je iz Policijske uprave Banja Luka saopćeno da je djevojka s nožem u ruci krenula prema prostoru gdje su se nalazile štićene ličnosti.

Prema nezvaničnim informacijama, banjalučka policija je dobila dojavu od PU Doboj da je brat uhapšene maloljetnice prijavio da je ona u Banja Luku stigla s namjerom da povrijedi štićene ličnosti. Kod nje su pronašli nož dužine oštrice 10 cm.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.