Srijeda, 08.07.2020.
h

Drama u Prćilovici, drugi dio: Zbog otete mlade ponovo "sijevale" šake, palice i lopate

Dvije povrijeđene osobe, jedan oštećen automobil, sedam prekršajnih i dvije krivične prijave epilog su nove masovne tuče u selu Prćilovica kod Aleksinca u Srbiji, koja je uslijedila kao nastavak sukoba dvije zavađene familije zbog otmice mlade.

Porodice su došle u sukob početkom februara nakon što je Dalibor S. (20), mladoženja iz jedne porodice, protiv njene volje svojoj kući doveo maloljetnu, sedamnaestogodišnju nevjestu, pa je došlo do žestokog obračuna sa njenim rođacima, a najnoviji masovni obračun, u kojem su osim pesnica "radile" i šipke i lopate, desio se jučer u popodnevnim satima.

Iako je maloljetna mlada vraćena još tada svom domu, zavađene familije nisu zakopale "ratne sjekire" jer su ostale loše uspomene i sjećanje na nemili događaj.

U srijedu su obje familije imale svoje porodične proslave uz konzumiranje alkohola, pa je do sukoba došlo kada su se sreli na ulici.

- Policiju je alarmirala Ceca S. koja je prijavila da su Dejan R. i Slobodan J. tukli Ramba S. Policija je izašla na teren i na licu mjesta ustanovila da je došlo do sukoba Slobodana J., Dalibora J., Dejana R. i Miloša J. rođaka otete mlade sa jedne strane i Ramba S., Tomislava S., Toplice S., Nebojše S. i Rajne S. sa druge strane, koji su rođaci nesuđenog mladoženje. Toplica S. je otac mladoženje, a Dejan R., Slobodan J. i Dalibor J. su kao i on učestvovali i u prvoj tuči - kaže izvor Blica.

Žestoka tuča u srijedu popodne, na sreću je prošla bez najtežih posljedica: Miloš J. je, kako se sumnja, metalnom šipkom udario po glavi Nebojšu S. dok je Rajna S. lopatom udarila Miloša J. Rambo S. je zadobio povrede nakon što su ga pesnicama izudarali Slobodan J., Dalibor J. i Dejan R. Njih trojica su tokom tuče ušli u automobil "golf" kojim je upravljao Bojan P. iz Žitkovca, a Rambo S. i Tomislav S. su udarali po kolima da bi se osvetili. Miloša J. su članovi suparničke familije na kraju tukli dok nije pao na zemlju, a potom ga ostavili i otišli kući…

- Svi povrijeđeni su otišli kućama. Protiv aktera tuče podnijeto je sedam prekršajnih prijava za narušavanje javnog reda i mira kao i dvije krivične prijave za nanošenje lakih telesnih povreda - kaže isti izvor.

U prethodnoj masovnoj tuči u februaru teško je povrijeđen Dejan R. (35), brat od ujaka otete mlade, kada ga je, kako se sumnja, sjekirom u glavu udario Toplica S. (37), otac mladoženje, nanijevši mu prelom lobanje. Do tuče i sukoba tada je došlo je jer je Topličin sin Dalibor S. (20) prethodno oteo sedamnaestogodišnju devojku koju je želio da oženi, koju je protiv njene volje doveo svojoj kući. Njegov čin je razljutio njene rođake - Dejana R. (35), Ivicu J. (22), Dalibora J. (23) i Slobodana J. koji su krenuli da otetu devojku, koja još nije ni punoljetna, vrate kući.

Dejan R. je ponio sjekiru kojom je krenuo na Toplicu S., oca Dalibora S., čim su došli u njihovu kuću. Ali Toplica mu je oteo iz ruku i njome je, kako se sumnja, udario po glavi nanijevši mu teške povrede. Tada je počeo obračun članova zavađenih familija uz upotrebu flaša i kamenica.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh