open-navfaktor-logo
search
Ozbiljni problemi
Đoković izgubio finale i otkrio šta ga muči: Zabrinut sam, nikada nije bilo ovako
Andrey Rublev, ruski teniser, pobjednik je Serbia Opena, turnira koji se igrao u Beogradu.
24.04.2022. u 18:59
get url
text

Rublev je u finalu nadigrao Novaka Đokovića sa 2:1, po setovima 6:2, 6:7, 6:0.

Đoković je u trećem setu imao ozbiljnih problema, a navijačima se izvinio što nije mogao pružiti veću borbu.

-Šteta je što sam u trećem setu ostao bez energije i nisam uspio da pružim veću borbu. Čestitke Andreyu koji je već duže vremena u vrhu muškog tenisa. Ono što imam da kažem jeste da sam umoran. Mogao sam i u prvom kolu da ispadnem. Iza mene su tri teška meča u tri seta i to će mi pomoći u nastavku sezone. Makar mi je ovo loše osjećanje stiglo u četvrtom meču, a ne u prvom kao u Monte Carlu. Pariz je cilj i nadam se da ću biti spreman - rekao je Đoković na konferenciji za novinare poslije finala.

Govorio je o problemima koje je imao s gubitkom snage i energije.

- Nikada se nije dešavalo ovako, možda na početku karijere. Zato mislim da je povezano s nekom bolešću. Izgleda da je vrijeme za oporavak duže od onog što sam očekivao. Nisam se osjećao loše do drugog seta. U trećem sam imao goriva za dva, tri gema - otkrio je Đoković.

- Nije koronavirus, nešto je drugo. Ne želim da zalazim u detalje, to nije potrebno. Pogađalo mi je tijelo i metabolizam već nekoliko sedmica. Malo je zabrinjavajuće da imam ovaj osjećaj na terenu jer ga nisam imao godinama. Treniram, radim stvari koje sam uvijek i radio i važim za nekog ko je u najboljoj formi. Nije stvar sa tijelom, samo je nešto što utječe na mene - poručio je teniser uz uvjeravanje da će iz sedmice u sedmicu biti bolje i bolje, prenosi Kurir.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.