Za uvrštavanje ove inicijative na dnevni red glasalo je 15 zastupnika, 14 je bilo protiv dok su četiri zastupnika bila suzdržana.

Za ovu inicijativu glasali su Hamed Aljović, Jasmina Biščević-Tokić, Mirza Čelik, Mahir Dević, Jasna Duraković, Amra Hasagić, Senad Hasanović, Zvonko Marić, Damir Nikšić, Dževad Poturak, Segmedina Srna-Bajramović, Samir Suljević, Smiljana Viteškić, Haris Zahiragić i Bibija Kerla.

VEZANI TEKST - Zahiragić: Zašto bismo smanjili plaće radnicima koji idu na posao, a ne zastupnicima koji "rade" online

Protiv ove inicijative bili su Vildana Bešlija, Aljoša Čampara, Neira Dizdarević, Vibor Handžić, Admela Hodžić, Vedran Jakupović, Amra Junuzović-Kaljić, Elmedin Konaković, Danijela Kristić, Amel Mekić, Arijana Memić, Elvedin Okerić, Fahrudin Pecikoza i Igor Stojanović.

A suzdržani su bili Damir Marjanović, Bilsena Šahman, Sead Milavica i Elvis Vreto.

Podsjećamo, Zahiragić je kazao kako bi se sjednice Skupštine KS trebale održavati uživo, a s obzirom na to da i svi drugi rade uživo na svojim radnim mjestima, dok zastupnici rade iz svojih domova, a za to primaju plaću.

Zastupnici će u nastavku sjednice razmatrati Prijedlog budžeta KS po hitnom postupku, kao i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta KS za 2021. godine.