open-navfaktor-logo
search
Kako se glasalo
Dok su drugi na radnim mjestima, sarajevski zastupnici neće ni da razmatraju da rade iz skupštinskih klupa
Inicijativa zastupnika Harisa Zahiragića da se sjednice Skupštine Kantona Sarajevo održavaju uživo nije uvrštena u današnji dnevni red, a odlučeno je to glasanjem zastupnika prije usvajanja dnevnog reda.
03.02.2021. u 12:05
get url
text

Za uvrštavanje ove inicijative na dnevni red glasalo je 15 zastupnika, 14 je bilo protiv dok su četiri zastupnika bila suzdržana.

Za ovu inicijativu glasali su Hamed Aljović, Jasmina Biščević-Tokić, Mirza Čelik, Mahir Dević, Jasna Duraković, Amra Hasagić, Senad Hasanović, Zvonko Marić, Damir Nikšić, Dževad Poturak, Segmedina Srna-Bajramović, Samir Suljević, Smiljana Viteškić, Haris Zahiragić i Bibija Kerla.

VEZANI TEKST - Zahiragić: Zašto bismo smanjili plaće radnicima koji idu na posao, a ne zastupnicima koji "rade" online

Protiv ove inicijative bili su Vildana Bešlija, Aljoša Čampara, Neira Dizdarević, Vibor Handžić, Admela Hodžić, Vedran Jakupović, Amra Junuzović-Kaljić, Elmedin Konaković, Danijela Kristić, Amel Mekić, Arijana Memić, Elvedin Okerić, Fahrudin Pecikoza i Igor Stojanović.

A suzdržani su bili Damir Marjanović, Bilsena Šahman, Sead Milavica i Elvis Vreto.

Podsjećamo, Zahiragić je kazao kako bi se sjednice Skupštine KS trebale održavati uživo, a s obzirom na to da i svi drugi rade uživo na svojim radnim mjestima, dok zastupnici rade iz svojih domova, a za to primaju plaću.

Zastupnici će u nastavku sjednice razmatrati Prijedlog budžeta KS po hitnom postupku, kao i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta KS za 2021. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.